Közel félszáz ötletre lehet szavazni

Közel félszáz ötletre lehet szavazni

Lezárult a jelentkezési határidő, kezdődik a szavazás a Com’ON Sepsi ifjúsági részvételi programban. Ezt már negyedszer hirdették meg Sepsiszentgyörgyön, lényege, hogy a 14–35 éves fiatalok (akár baráti csoportok) által kezdeményezett kis létszámú rendezvények megszervezését az önkormányzat is támogatja – ha mutatkozik rájuk igény, azaz megszavazzák ezeket a városlakók.

A benevezési időszak szinte hat hetet tartott (június elsejétől július 11-ig, a nagy érdeklődés miatt egy nappal meg is hosszabbították az eredeti határidőt), ezalatt pedig 46 ötletet neveztek be, amelyek közül a legnépszerűbb 30 kap egyenként 2600 lejes támogatást a várostól.

Hírdetés

A programot koordináló Knop Ildikó közlése szerint az idei kezdeményezések negyede a középiskolásoktól, a 14–18 éves korosztályból futott be. Szavazni is 14 éves kortól felfelé lehet, és csak online módon a comonsepsi.ro honlapon augusztus elsejéig. A nyertes kezdeményezéseket augusztustól novemberig szervezik meg, ezeken bárki ingyenesen részt vehet.

Az idén először nemcsak írásban, hanem videóval is lehetett pályázni öt témakörben: közösség, élettér, tudás, alkotás, életmód. A jelentkezők számára szakmai műhelyeket is szerveztek. Az idei Com’ON Sepsi program a 2022, az ifjúság európai éve kezdeményezéshez csatlakozik.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »