Közel és távol (Református hírnök)

Közel és távol (Református hírnök)

Idén kibővülve, 16 fővel szervezhettük meg a lisznyói református ifjúsági csoport nyári táborát. Kommandón töltöttünk három napot július 9. és 12. között azzal a konkrét céllal, hogy a frissen konfirmált nagy csapat be tudjon tagolódni a már működő ifibe.

Kétirányú volt ez a betagolódás, hiszen a nagyobbaktól befogadást, a fiatalabbaktól pedig beilleszkedést kívánt meg ez a néhány nap. Egy ideje már közösen járnak a fiatalok ifjúsági bibliaórára, mégis nagy hatása volt a tábornak, hiszen ez adott valódi lehetőséget a szorosabb kapcsolatok kialakítására. Amellett, hogy bepillanthattunk a kommandói hétköznapokba, sokat foglalkoztunk a csoport egységével is, egymás megismerésére, csoportszerepeink felfedezésére, az együttműködés, a közös munka lehetőségeire fektetve a hangsúlyt.

Hírdetés

Hál’ Istennek, nem csak a felfelé vezető út rázott össze, hanem a csoportdinamikai feladatok is, amelyek valódi kihívás elé állították a csapatot. A fiatalok építettek hidat, megpróbáltak közös erővel mindenkit kijuttatni egy „égő házból”, valamint a kreativitásukat is tesztelhették a falutúra alkalmával. Szórakozásra is jutott idő, közösen megtanultuk a röplabda alapszabályait, sokat játszottunk, beszélgettünk, valamint a helyi református lelkésznek köszönhetően a falu történetéről is hallhattunk. Tartalmas napokat tudhatunk magunk mögött, aminek hála már egy közös élményalappal vághatunk neki az előttünk álló időszaknak és a közös munkának.

Köszönettel tartozunk a Kézdi-Orbai Református Egyházmegyének a helyszínért, Kelemen Álmos lelkipásztornak és családjának a vendégszeretetért, a fiatalok szüleinek, akik vállalták a szállítást, illetve nem utolsósorban Kovászna Megye Tanácsának és az Uzonban működő Salamon Pékségnek, akiknek támogatásával megvalósulhatott a tábor. Isten áldását kérjük minden támogatónkra, és reméljük, még sok hasonló élményben lehet részünk.

Gál Adél lelkipásztor


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »