Közel a parlamenti küszöbhöz a Szövetség

Ha szeptemberben tartanák a parlamenti választásokat, a Hlas párt nyerné meg azokat – 20,3 százalékkal. A Smer 15,3 százalékkal lenne a második befutó, derül ki a Focus ügynökség legújabb felméréséből.

E szerint a Hlas és a Smer-SD tartja a júniusi felmérés szerinti preferenciákat. Harmadik helyen a Progresszív Szlováki a végezne, megelőzve az SaS-t. Amíg júniusban a megkérdezettek 9,1 százaléka szavazott volna a Progresszív Szlovákiára, a jelenlegi felmérés szerint 9,6 százalékot érnének el, az SaS-re viszont csak a megkérdezettek 8, 2%-a adná a voksát, ami 1,4 százalékos visszaesést jelent a liberálisok számára, írja a tvnoviny.sk portál.

Feljövőben van a Republika, amely a felmérés szerint 7,8%-ot szerezne, 7,2%-ot pedig a jelenlegi kormánypárt OĽaNO. Boris Kollár Sme rodinája is bejutna a parlamentbe hét százalékkal, de bekerülne a KDH is, amelynek 6,2 százalékot mért a felmérés.

Hírdetés

A felmérés a parlamenti küszöb közelébe mérte a magyar Szövetség pártot is – 4,6 százalékkal.

A parlamenti küszöb alatt maradna az SNS (3,89%), ĽSNS (2,9%), Za ľudí (2,4%) és a Magyar Fórum (1,7%) is.

A Focus ügynökség a Markíza Televízió felkérésére készítette a felmérést személyes interjú formájában szeptember 21-22-e közt. 1009 válaszadót kérdeztek meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »