Közel 400 millió forintot dőzsölt el a "családi alapon létrejött" stricihálózat

Németországban dolgoztattak prostituáltként lányokat egy bűnszervezet tagjai, akik ellen most fejezte be a nyomozást és vádemelést javasol a rendőrség. A gyanúsítottaknak a prostitúcióból legalább 380 millió forint bevételük származott – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kedden a rendőrség honlapján.

A közleményben azt írták: V. I. Zs. gyanúsított és társai a 2010 májusában "családi alapon létrejött" bűnszervezetben hirdetés és ismerősök útján szervezték és irányították 19 fiatal nő Magyarországról Németországba szállítását.

A sértetteket Berlinben prostitúcióra kényszerítették, amit a futtatók napi szinten ellenőriztek és irányítottak is. A lányok által keresett pénzt elvették, abból a szervezet tagjai fényűző életvitelüket finanszírozták Magyarországon és Németországban, a profitot ingatlanokba, nagy értékű gépjárművekbe, műszaki és luxuscikkekbe fektették.

Hírdetés

A bűnszervezet Magyarországon élő három tagját összehangolt akció keretében 2013. szeptember 23-án Miskolcon fogták el, negyedik – Németországban lévő – társukat ezzel egy időben a német rendőrség vette őrizetbe. A vezetők elfogása után V. L. vette át az irányítást, akit társával együtt 2014. április 1-jén fogtak el a magyar rendőrök.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottaknak a prostitúciós tevékenységből legalább 380 millió forint bevételük származott, amelynek jelentős részét felélték. A nyomozók csaknem 40 millió forint értékben foglaltak le ingóságokat és ingatlanokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a pedig csaknem 150 millió forint adóhiányt állapított meg az ügyben.

A nyomozás adatai szerint két gyanúsított már a bűnszervezet megalakulása előtt, 2005 januárjától Magyarországon, Németországban, Ausztriában és Svájcban foglalkoztatott prostituáltként lányokat, akik között fiatalkorú is volt.

A rendőrség befejezte a nyomozást bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság miatt. Nyolc gyanúsított esetében vádemelést javasolnak az illetékes ügyészségnek.

(MTI; videó: police.hu)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »