Kövezzük meg Kiss Lászlót, de rögvest!

Kövezzük meg Kiss Lászlót, de rögvest!

A revolverújságírás legszebb hagyományait felélesztő privátkopó.hu nyilvánosságra hozta, hogy Kiss Lászlót, az úszók szövetségi kapitányát 55 évvel ezelőtt a bíróság börtönre ítélte nemi erőszak miatt. Az emberi jogokért és a jogállamiságért folyton barikádra álló balliberálisok újságcikkekben és a közösségi médiában azonnal hajtóvadászatot indítottak Kiss és akkor már rögtön Gyárfás Tamás, Kiss főnöke ellen is. Az érvelés olyan, mintha a bűncselekmény tegnap történt volna és Kiss még nem bűnhődött volna miatta. Kiss környezetében mindenki bűntár, akinek szerintük osztozni kell felelősségben. A balliberális megmondóemberek Kisst és pártfogóit hol kimondva, hol kimondatlanul fideszesnek definiálják, ezzel adva sajátos gellert magasröptű morálfilozófiai érvelésüknek.

A liberális elit jóvoltából ebben az országban elmaradt a rendszerváltás utáni igazságtétel, mert az akkor még nem létező és miattuk torzan született jogállamra hivatkozva, Sólyom Lászlóval az élen ezt megakadályozták. Majd miniszterelnök lehetett a pufajkás Horn és a D-209-es Medgyessy, noha ők és elvtársaik nem egy szerencsétlen fiatal lányt, hanem egy egész nemzetet erőszakoltak meg. Ők bíróság elé sem kerültek. És most ugyanezek a liberálisok, akik folyton a „jogállam leépítése”, a „fékek és ellensúlyok megszüntetése” miatt sápítoznak, lábbal tiporják a személyiségi jogokat és azokat az alapvető jogelveket, amelyeket úgy 150 éve komolyan illik venni: ugyanazért a bűncselekményért nem lehet kétszer büntetni, és az idő előrehaladtával létezik elévülés és a jogkövetkezmények alóli mentesülés.

Mit számítanak a jogelvek, ha politikai előnyt lehet kovácsolni egy 55 éves történetből? A vérszagtól megrészegülve a megmondóemberek meghazudtolják a tettesek és az áldozat köréhez annak idején közel álló Aczél Endre elvbarátjukat is, mert azt merészelte állítani a Facebookon, hogy nem egészen úgy történt az eset, ahogy azt ma sokan gondolják.

A konzervatívok emberképe szerint a bennünk lévő rosszal örökké harcban állunk. Néha elbukunk, ezért büntetést érdemlünk; lelkiismeretünk szavára hallgatva megbánjuk, amit tettünk, és legközelebb megpróbáljuk ugyanazt a bűnt nem elkövetni. Embertársaink ugyanígy küzdenek, és mivel tudják, hogy ők sem tökéletesek, megbocsátanak a vétkezőknek. Ez a kép tükröződik az európai civilizáció által kialakított jogelvekben. Csak a legsúlyosabb, az emberiesség elleni bűnök nem évülnek el, és azok is csak nem annyira régóta.

A balliberális emberkép szerint a társadalom formálja az alapvetően jónak és jóra született embereket, a társadalom felelőssége, mivé lesznek. Ha bűnözők, akkor a társadalom áldozatai. Ha munkakerülők, akkor integrációra szorulnak a társadalom költségén. Ha tanulatlanok, arról az iskola tehet, mert nem volt képes őket felemelni. De ha valakit „fideszesnek” azonosítanak, akkor nincs megértés, nincs bocsánat, nincsenek európai jogelvek: büntetnék hetedíziglen és az idők végeztéig, jó tálib módjára.

 

The post Kövezzük meg Kiss Lászlót, de rögvest! appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »