Követelem az EU-s pénzek befagyasztását!

A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a fasizálódó magyar rezsimet táplálja, a GDP évi kb. 3%-át adva hozzájárul Orbán korrupt, autokratikus rendszerének fenntartásához.

A mai állapot szerint az EU finanszírozza a közösség egyetlen önkényuralmi rendszerét! Támogatása nélkül gyakorlatilag megszűnnének a közpénzből finanszírozott beruházások Magyarországon, és sokkal több magyar adófizető számára válna világossá: az ország versenyképtelen, nem tudja fenntartani magát. Ám a probléma túlmutat ezen is: mivel a politikai kasztja egyre nagyobb mértékben elszívja az országba érkező uniós pénzeket, ezek az erőforrások nem hasznosulnak úgy, hogy a versenyképességünket alkalmasan növelnék! Az EU tehát elfedi és tetézi a bajt, méghozzá kétszeresen: egyrészt a gazdasági lélegeztető készüléken tartva nem ösztönöz az önerőből történő fejlődésre, másrészt hizlalja az önkényuralmi kasztot: mindent összevetve stabilizálja az Orbán-rezsimet!

Hírdetés

Magyar állampolgárként követelem az EU-tól ezeknek a pénzeknek legalább a befagyasztását, az össze kifizetés felfüggesztését addig, amíg a magyar kormány nem számol el a nemzet előtt a 2010-óta beérkezett összes forrás felhasználásával tételesen, a piaci ár és a tényleges bekerülési költség közötti eltérés indoklásával, a projektek megítélésének szempontjaival és megtérülési számításokkal, valamint a nyertesek kilétének felfedésével. A kormány hozzon létre az EU-pénzek felhasználására vonatkozóan visszamenőleg is egy mindenki számára elérhető adatbázist legalább az említett információval! Ismétlem, az EU-s források felhasználásával két probléma lehet: aránytalan mennyiségben landolnak fideszes érdekű személyeknél vagy cégeknél, és ez túlárazott projektek keretében történik. 

Brüsszel ellenőrzése az elköltött pénzek fölött elégtelen, ám nekünk, a magyar társadalom tagjainak, sokkal fontosabb érdekünk fűződik a tisztánlátáshoz, mint akár az európai bürokratáknak, akár az európai adófizetőknek. Érdekünk, hogy tudjuk, mire megy el a pénz: közhasznú, kellő gondossággal megtervezett és kivitelezett projektekre, amelyek a közép- és hosszú távú versenyképességünket erősítik, vagy fölösleges, túlárazott, csak a holdudvar és a rezsim továbbélését szolgáló mechanizmus kenésére. 

Követelem az összes kifizetés felfüggesztését, amíg nem látunk tisztán! Mivel a beérkező pénzek hasznosulásáról nem lehet biztos információnk, nem tudhatjuk, hogy több tényleges hasznot okoznak-e az országnak, mint elmaradt hasznot és politikai kárt. És amíg nem tudjuk, addig senki sem állíthatja, hogy a társadalom érdekében áll az EU-s pénzek befogadása. Minél gyorsabban elkezdhető és lefolytatható egy ilyen vizsgálat, annál gyorsabban megtalálhatjuk a veszteségforrásokat, és folytatódhatnak a kifizetések — immár sokkal nagyobb hatékonysággal. Ez az érdeke minden magyar állampolgárnak!


Forrás:hafr.blog.hu
Tovább a cikkre »