Köves Slomó: Bayer kitüntetése kifejezetten bántó a zsidó közösség számára

Bayer Zsolt Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetése mellett a zsido.com újság sem ment el szó nélkül, de Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is kifejezetten bántónak tartja a Magyar Hírlap publicistájának állami jutalmazását.

A szerzőt (Bayert! – a szerk.) három hónappal ezelőtt 250 000 forintra büntette a Médiatanács gyűlöletkeltő és kirekesztő tartalom közlése miatt. A hatóság szerint az elismerésben részesült publicista jogsértést követett el akkor, amikor minden 14 évesnél idősebb menekültet potenciális gyilkosnak nevezett – kezdi cikkét a zsido.com, aki megkérdezte az ügy kapcsán Köves Slomót,  az EMIH vezető rabbiját is.

Köves Slomó a lapnak így fogalmazott a kitüntetés kapcsán:

„Nehezen tudom értelmezni, hogy aki hétről hétre a gyűlölködéssel hívja fel magára a figyelmet miért és milyen teljesítményre érdemel állami kitüntetést. A zsidó közösség számára kifejezetten bántó, hogy Bayer, aki nem egyszer antiszemitának is minősíthető szöveget írt, bármilyen állami elismerésben részesül” – közölte Köves Slomó, aki hozzátette:

„Az állami kitüntetéseket az egész nemzet, tehát a zsidó közösség nevében is adja a kormány. Mi is büszkék vagyunk azokra a díjazottakra, akik valóban kétségbevonhatatlan teljesítménnyel mutatnak példát. Ezért vagyunk kénytelenek megszólalni akkor, ha olyasvalakit tüntetnek ki, aki tevékenységével éppen a nemzeti közösség egyes csoportjai ellen szít gyűlöletet.”

„A dühös és mellőzött kisember ressentiment-járól Nietzsche óta tudjuk, hogy minden irracionális gyűlölet alapja. Ezt jutalmazni és társadalmi példává emelni egy jelentős állami elismerés által több mint szerencsétlen. Bayer Zsolt elmúlt 15 éves munkássága ennek a mellőzött kisembernek a gyűlöletéből táplálkozó szalonképtelen szöveghalmaz, amit egy jóérzésű szülő még elrettentésképpen sem mer megmutatni a gyerekének” – mondta a lapnak Bodnár Dániel, a Tett és Védelem Alapítvány vezetője.

Bővebben a cikkről itt olvashat.

The post Köves Slomó: Bayer kitüntetése kifejezetten bántó a zsidó közösség számára appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »