Kövér rosszul lett a szlovák kormány repülőgépén, de már jól van

A Noviny.sk nevű szlovák hírportál szerint Kövér László rosszul lett a Kazahsztánból Pozsonyba tartó repülőn, ezért a gép, idő előtt megszakítva utazását, leszállt Lengyelországban.

Az Euronews.hu értesülései szerint Kövért Varsóban kórházba szállították, információik szerint a vizsgálatok már lezárultak, és Kövér úton van Budapest felé.

A Bumm.sk azt írta, hogy a szlovák különgépen utazott Andrej Danko, a szlovák parlament elnöke is, aki Kazahsztánban hivatalos látogatáson vett részt Kövérrel.

Kövér László Kazahsztánban Nurlan Nigmatulinnal, a kazah törvényhozás alsóházának (Mazsilisz) az elnökével találkozott, ahol azt mondta, hogy a legnyugatibb keleti nép vagyunk, akiknek kiemelt jelentőségű stratégiai partnere Kazahsztán. Ezután kétoldalú megbeszélést folytatott Vjacseszlav Viktorovics Vologyinnal, az orosz Állami Duma elnökével, Kövér és Vologyin egyetértettek abban, hogy dinamikusan fejlődnek a két ország és a két törvényhozás kapcsolatai. Kövér váratlanul kijelentette Magyarország támogatja az egységes eurázsiai gazdasági, illetve szabadkereskedelmi térség létrehozására irányuló törekvéseket. A házelnök megkoszorúzta a kommunista diktatúra éveiben az Alzsirba és más kazahsztáni lágerekbe elhurcolt magyar politikai foglyok és kényszermunkások emlékművét.

Hírdetés

Frissítés: múló rosszullét

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy elővigyázatosságból, Kövér László múló rosszulléte miatt szakította meg az útját kedd este Varsóban a szlovák kormánygép, amellyel a szlovák és a magyar delegáció együtt utazott haza Kazahsztánból.

A házelnök jól van, hazaérkezett Budapestre – tette hozzá.

(MTI – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »