Kövér László úgy érezte, hogy a kocsmában van

Dühbe gurult a házelnök az Országgyűlés hétfői ülésén, majd egy kocsmához hasonlította a Parlamentet.

Habonyi életpályamodell helyett értelmes jövőképet! – ezzel a címmel szólt ifjúságpolitikai kérdésekben napirend előtt Dúró Dóra, s az államtitkári „válasz” ismét Kovács Bélával kezdődött, amire ezért a Harrach Péter által parlamenti műfajként definiált bekiabálással reagáltunk: térjen a tárgyra! – számol be Facebook-oldalán Novák Előd, a Jobbik alelnöke.

Kövér nem az elkalandozó államtitkárt utasította rendre, hanem viccesnek szánt javaslattal élt a Jobbik és az LMP irányába, Novák beszámolója szerint méghozzá ugyanazzal a poénnal, amit tíz perccel korábban is elsütött az MSZP esetében. Felszólította őket, hogy nyújtsanak be egy házszabálytól való eltérést, hogy kórusban kiabálhassanak be az államtitkári vagy miniszteri válaszadások alatt, ha ezt elfogadja a Ház négyötödös többséggel, akkor lesz erre módjuk.

„Jeleztem neki, hogy értettük már elsőre is, a nevetés hiányát inkább a humortalanság okozta” – írja Novák, ám Kövér kocsmainak minősítette a stílust. A Jobbik politikusa erre visszakérdezett, hogy úgy néznek-e ki, mint egy kocsma, mire Kövér igennel felelt. Novák megjegyezte: Ibizán talán tényleg ilyen.

Hírdetés

A Jobbik alelnöke bejegyzése végén megjegyzi:

De mikor járt (pórul) utoljára egy magyar kocsmában Kövér? Talán ezért sem értik a mai fiatalokat, más világban élnek a Fidesz vezetői…

Reméljük, Szanyi Tibor nem látja meg a hírt, mert a végén még a címet látva összecsapja laptopját és Budapest felé veszi az irányt.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »