Kövér László: nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig

Kövér László: nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig

Kövér László, az Országgyűlés elnöke videómegbeszélést folytatott osztrák kollégájával, Wolfgang Sobotkával – tájékoztatta Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnöke.

Az egyórás egyeztetésen, amelyet az osztrák Nemzeti Tanács elnöke kezdeményezett, a két házelnök részletesen tájékoztatta egymást az ausztriai és magyarországi járványügyi helyzetről, a jelenlegi korlátozó intézkedésekről, a járvány következményeinek gazdasági kezeléséről, az idei és a jövő évi magyar és osztrák költségvetés helyzetéről, az oltóanyaggal kapcsolatos várakozásokról, valamint a járványkezelés következő időszakban tervezett lépéseiről.

Wolfgang Sobotka elmondta, hogy Ausztriában a jelenlegi szigorítások enyhítésével számolnak, amire a karácsonyi ünnepekig lépésről lépésre kerül sor, Kövér László pedig arról tájékoztatta kollégáját, hogy Magyarországon a jelenlegi vírushelyzet ismeretében nincs tervbe véve további szigorítás az ünnepekig,

inkább a már meghozott korlátozó intézkedések pontos betartását célozzák a magyar kormányzat intézkedései.

Hírdetés

A beszélgetés második részében a felek a politikai iszlám európai keresztény civilizációra gyakorolt hatásáról, valamint a menekültügyi és migrációs kérdésekről beszéltek.

A parlamenti elnökök megvitatták az Európai Unió következő többéves pénzügyi keretével és a helyreállítási alappal összefüggő magyar vétó hátterét.

Kövér László hangsúlyozta: az Európai Tanács júliusi ülése kijelölte a tárgyalások keretét, amelyet sem az Európai Bizottság, sem az Európai Parlament nem írhat felül, mert az állam- és kormányfők határozták meg a kompromisszumot, és az európai szuverén államok vezetőinek megegyezésén semmilyen uniós intézmény nem léphet túl.

A házelnökök végül röviden szóltak a nyugat-balkáni bővítés kérdéséről is, amelyben azonos, támogató álláspontot fogalmaztak meg.

Nyitókép: Wikipédia/Michał Józefaciuk

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »