Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt

Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt

A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.

Gyurcsány Ferenc felszólalásában törvénytelennek nevezte a jelenlegi kormányt. Az, hogy nem szakítottam félbe, és nem vettem el öntől a szót, az ne tévessze meg abban, hogy azt higgye, hogy van joga törvénytelennek nevezni egy demokratikusan megválasztott kormányt – válaszolt a bukott miniszterelnök szavaira Kövér László, az az Országgyűlés elnöke.

Hírdetés

Hozzátette: Közlöm Önnel, még a ciklus elején, hogy Önnek, nincs joga ilyet tenni. Különösen nincs, miután Ön szándékosan a polgárháború szélére sodorta Magyarországot 2006-ban.

„Ön minden létező és elképzelhetetlen bűnt elkövetett ez ellen a nemzet ellen, ez ellen az ország ellen és a demokrácia ellen. Erre személyes példákat is tudnék mondani, de azt hiszem ettől most meg kell kímélnem a tisztelt Házat.”

Tehát szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy ez volt az első és utolsó olyan felszólalása az Országgyűlésben, amikor Magyarország törvényesen megválasztott kormányát törvénytelennek meri nevezni – zárta megszólalását Kövér László.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »