Kövér László: a brüsszeli vezetés téves politikája veszélybe sodorja az Európai Unió létét

Kövér László: a brüsszeli vezetés téves politikája veszélybe sodorja az Európai Unió létét

Az Európai Unió (EU) vezetésének téves migrációs politikája társadalmi destabilizációt eredményez Nyugat-Európában, ami társulva az EU gazdasági destabilizációjának hatásaival veszélybe sodorhatja az Európai Uniónak, mint szervezetnek a létét – mondta Kövér László a COSAC 72. plenáris ülésén hétfőn Budapesten.

Az Országgyűlés elnöke a tagállamok nemzeti parlamentjei európai uniós ügyekkel foglalkozó bizottságainak küldöttségei előtt kiemelte: napjainkban a hazáját és Európát szerető és szolgáló minden felelős európai politikusnak a legfontosabb feladata, hogy ezt a veszélyt elhárítsuk, hogy az Európai Uniót megőrizzük annak az érték- és érdekközösségnek, amelynek az alapítói létrehozták.

Kövér László, utalva a 2011-es magyar uniós elnökség idején rendezett találkozóra, rámutatott,

Hírdetés

az elmúlt tizenhárom évben válságok sora zúdult Európára és a világra: illegális migráció, világjárvány és európai földön egy világháború veszélyével fenyegető regionális fegyveres konfliktus.

Ezek magukkal hozták annak veszélyét is, hogy az Európai Unió a béke, a demokrácia és a jólét tervéből a háború, a diktatúra és az elszegényedés valóságává válik – tette hozzá.

MTI/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »