Kövér „forrong”, beszélni akar Orbánnal

Kövér László szerint a Fidesz népszerűségét veszélyezteti egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása. A házelnök „forrong”, sajtóértesülések szerint beszélni készül Orbán Viktorral.

Kövér László úgy érzi, a Fidesz népszerűségét veszélyezteti egyes kormánypárti politikusok üzletelése, gazdagodása – értesült a Népszabadság. A lap forrásai szerint a választmányi elnök „forrong”, és még az őszi politikai szezon nyitánya előtt nagy beszélgetésre készül Orbán Viktorral, mert szeretne valamilyen fordulatot kierőszakolni az őt zavaró területeken. A Népszabadság úgy értesült, hogy a házelnök gyakran tesz megjegyzéseket Habony Árpádra és Rogán Antalra, és nem válogatja meg szavait. Kövér szerint a kormánypártnak a korrupció látszatát is kerülnie kellene, ám tapasztalja, hogy „egyesek már erre sem adnak”.

Kövér László minden ellen harcol, ami a tisztesség ellen hat – így jellemezte a jelenséget a lapnak egy kormányzati szereplő. A házelnök erős töltetű morális felelősséget is érez, amit a technokrata Habony-vonal nem is tud értelmezni – jegyezte meg a lap forrása. Kövér bizalmasai körében felindultan beszélt például arról is, hogy Orbán Viktor szűk környezetéhez kapcsolódó „jelenségek” miatt is aggódik, tudniillik nem tud azonosulni azzal, hogy a miniszterelnök hozzátartozója – ha saját jogon is, de – „jól körülhatárolható hátszéllel” kilépjen a közéleti, üzleti porondra.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »