Kövér: a rendszerváltás óta a magyar állam képviseletében már ezerszer bocsánatot kértek

Kövér: a rendszerváltás óta a magyar állam képviseletében már ezerszer bocsánatot kértek

A liberális demokrácia által okozott problémákról, a német megszállás áldozatainak emlékművével kapcsolatos hecckampányról is beszélt Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Heti Válasznak adott interjúban. Kövér kijelentette: a rendszerváltás óta a magyar állam képviseletében már “ezerszer” bocsánatot kértek és fejet hajtottak az áldozatok előtt.

A házelnök szerint a liberális demokrácia nem csak Magyarországon futtatta az országot csőd közeli helyzetbe. Kijelentette: ez a társadalomfilozófia és politika szinte megoldhatatlan problémákat halmozott fel.

Kifejtette azt is: a liberális demokrácia egyik bajának tekinti, hogy “miközben farizeusmódra fennen hirdeti a korlátlan szabadságot, addig képviselői a legkimódoltabb, legkifinomultabb szellemi, erkölcsi terrort alkalmazzák mindazokkal szemben, akik el akarnak térni az éppen hatályban lévő “tudományos” tételektől”.

Hírdetés

A stratégiaalkotó közösség szükségességét firtató felvetésre leszögezte: nem kell mindent részletesen megbeszélnie a kormányfővel, ahogy a hőskorban, amikor még keresték önmagukat és fogalmazgattak. A vitákban tisztáztuk a magunk értékrendjét, s ma biztonsággal hagyatkozhatunk arra, hogy ezekben a kérdésekben nincs közöttünk vita – fogalmazott a házelnök, megjegyezve ugyanakkor, hogy ez nem azt jelenti, hogy ne kevesellné azon ügyeknek, témáknak a számát, amelyeket a Fidesz elnöksége megvitat, és “amelyekre ráüti hitelesítő pecsétjét”.

A német megszállás áldozatainak emlékművéről szólva hecckampányról beszélt, és azt mondta: a baloldal szellemi leépülésével arányosan növekszik az agresszivitása, a képmutatás vagy a kettős mérce. Kövér László szerint megalkuvásként, meghátrálásként fogható fel, hogy a kormány lemondott az emlékmű formális avatásáról, ami – mint mondta -, azt is jelenti, hogy ünnepélyesen a magyar állam egyetlen képviselője sem fog fejet hajtani az áldozatok emléke előtt.

Kijelentette: a rendszerváltás óta a magyar állam képviseletében már “ezerszer” bocsánatot kértek és fejet hajtottak az áldozatok előtt. “Abban a játszmában azonban nem veszünk részt, hogy egy politikai kisebbség uralmi igényeihez alakítsuk a történelem értékelését és az egész magyar társadalmat fasisztává és antiszemitává nyilvánítsuk”. Szerinte ezért is fontos, hogy az emlékmű nem tesz különbséget a német megszállás áldozatai között.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »