Kövér a neten terjedő halálos fenyegetésre figyelmeztet

Az Európai Néppárt és ennek tagjaként a Fidesz is a kereszténység civilizációs szabályainak megőrzéséért száll síkra és a családon alapuló társadalom mellett áll ki, mivel „az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja” – szögezte le Kövér László, az Országgyűlés elnöke abban az interjúban, amelyet csütörtökön közölt a Gosc Niedzielny című lengyel katolikus hetilap.

Kövér László április közepén adott interjút a legnagyobb példányszámú lengyel társadalmi-politikai hetilapnak abból az alkalomból, hogy a nyugat-lengyelországi Poznanban részt vett a lengyel szejm és a szenátus összevont, a kereszténység felvételének 1050. évfordulója alkalmából megtartott ünnepi ülésén.

Az ateisták is keresztények

A kereszténységnek a mai magyar társadalom életében betöltött szerepét értékelve, az Országgyűlés elnöke Antall József rendszerváltás utáni első magyar miniszterelnököt idézve, elmondta: a keresztény kultúrájú Európában még az ateisták is valójában keresztények, hiszen a nyugati civilizáció értékrendje kihat mindnyájunk gondolkodására, nyelvezetére és magatartására.

Az uniós szinten az Európai Néppárt és ennek tagjaként a Fidesz is éppen „az ilyen civilizációs szabályok megőrzéséért szállnak síkra”, és a családon alapuló társadalom mellett állnak ki. „Az emberi méltóságot csak az ilyen társadalom garantálja” – szögezte le Kövér, hozzátéve, hogy az európai törésvonal túloldalán a korlátlan személyes szabadságot valló tömörülések állnak.

Halálos fenyegetés

A keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média – fejtette ki Kövér a demokráciát veszélyeztető „halálos fenyegetésnek” és a szemünk láttára alakuló „új totalitarizmusnak” nevezve ezt a jelenséget.

Hírdetés

Oktatás, lázadás, Jobbik

Az Országgyűlés elnöke kiemelte az oktatás szerepét az értékközpontú társadalom megőrzésében. „Nem véletlen, hogy a legélesebb magyarországi vita jelenleg éppen az oktatás formájáról zajlik” – jegyezte meg.

Nemzedéklázadásként értelmezte a Jobbik növekvő támogatottságát a fiatalok körében, ugyanakkor aláhúzta, hogy a rendszerváltás utáni magyar kormányok közül „semelyik sem tett annyit a fiatalokért, az ő fejlődési esélyeikért és a méltó életük lehetőségéért”, mint a jelenlegi kabinet.

„Alacsonynak minősíthető kivándorlási tendencia”

 

Arra az ellenvetésre reagálva, hogy nem minden fiatal magyar értene egyet ezzel a véleménnyel, Kövér elmondta: „az értékelések különféle lennének, de ez a demokrácia lényege”. Rámutatott a magyar fiataloknak az uniós viszonylatban alacsony munkanélküliségére, valamint a közép-európai viszonylatban alacsonynak minősíthető magyar kivándorlási tendenciára.

Az európai migrációs válságra vonatkozó kérdésekre válaszolva, az Országgyűlés elnöke azt mondta: „Nem akarunk semmiféle rákényszerített, kötelező kvótarendszert”. Hangsúlyozta: a menekültek befogadása minden uniós tagállam szuverén döntése kell, hogy legyen. „Más kérdés azonban az, hogy Magyarországon sok közel-keleti keresztény kér menedéket” – tette hozzá, emlékeztetve: a kormány több mint ezer ilyen menekültet fogadott be, „anélkül, hogy ezzel különösen dicsekedjen”. Amint megjegyezte, a befogadottak közül kevesen akarnak Magyarországon maradni, „menedéket keresnek, de a háború befejezésével hazatérnének”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »