Kovács Zoltán visszavágott a Magyarországot kritizáló zöldpolitikusnak

Szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszú távú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A hírt Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár is megosztotta Twitter-bejegyzésében, melyre Daniel Freund német zöldpolitikus kritikus megjegyzéssel reagált.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az EU-tagországok külügyminisztereinek informális találkozójának szünetében Facebook-oldalán közölte, hogy szeptemberben és októberben a Gazprom a hosszú távú szerződésben rögzített mennyiségen felül naponta maximum 5,8 millió köbméterrel több földgázt szállít Magyarországra Szerbián keresztül.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár Twitter-bejegyzésben osztotta meg a hírt.

Magyarország szerződést kötött a Gazprommal, mely szerint extra 5,8 millió köbméterrel több gáz érkezik naponta, a már hatályban lévő leszerződött mennyiségen felül. Magyarország energiaellátása biztonságban van” – fogalmazott a politikus.

Hírdetés

Kovács Zoltán bejegyzésére Daniel Freund német zöldpolitikus is reagált, véleménye szerint „Orbán politikai túlélése a Putyintól érkező gázszállítmányoktól függ. Ezt tartsák észben, amikor a magyar miniszterelnök legközelebb belép az Európai Tanács épületébe”.

A német politikus véleménye nem maradt válaszreakció nélkül, ugyanis Kovács Zoltán egy újabb bejegyzéssel jelzett vissza Daniel Freund megjegyzésére.

„Németország gazdasága és stabilitása az oroszországi gázszállítmányoktól függ, mert a német zöldek, mint például Daniel Freund, segítettek megölni az atomenergiát. Ezt tartsa észben, ha legközelebb a zöldek az Ön szavazatát kérik” – írta Kovács Zoltán.

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »