Kovács Zoltán: erre számíthatunk a demokratáktól, ha megnyerik a választást?

Keményt választ kapott Kovács Zoltán államtitkártól Joe Biden, aki belevonta hazánkat az amerikai elnökválasztási kampányba. Kovács reagált Paul Lendvai publicista vádjaira is.

A totalitárius rendszerek között sorolta fel Joe Biden amerikai demokrata párti alelnök csütörtökön Fehéroroszországot, Lengyelországot és hazánkat. A politikus szerint a NATO-t a széthullás fenyegeti, a világban pedig egyre több a totalitárius rezsim.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteki Twitter-bejegyzésében emlékeztetett, az Orbán-kormány hivatalba lépése óta hazánk az Egyesült Államok egyik legelkötelezettebb szövetségese a NATO-ban. „Szóval erre számíthatunk a demokratáktól, ha megnyerik a választást? Még több leereszkedésre és kioktatásra?” – vetette fel Kovács.

Hírdetés

Az államtitkára pénteken reagált arra is, hogy Paul Lendvai publicista legújabb könyvének kiegészítő fejezetében „führerdemokráciaként” minősíti a jelenlegi magyarországi politikai berendezkedést. Talán jogos elvárás lenne a zsidóságára oly büszke újságírótól, hogy óvatosabban is bánhatna az ilyen súlyú kifejezésekkel és „az antiszemitizmus már rommá cáfolt, de mégis végeérhetetlen vádjával”, mivel a valóság az, hogy „Magyarország zsidó közössége ma reneszánszát éli. Budapest ma egyike azon utolsó európai helyeknek, ahol nem nézik meg az embert, ha kipát visel”.

Bejegyzésében Kovács Zoltán felsorolta a magyar kormány intézkedéseit az antiszemitizmus visszaszorítására, valamint a gazdasági helyzet javítására. „Ma Magyarországon a családoknak jobb, mint bármikor korábban, köszönhetően a kormány átfogó családpolitikájának, amely úgy tűnik a demográfiai adatok terén is kedvező fordulatot hoz” – hangsúlyozta. Megjegyezte, ha már mindezek a tények nem jutottak Lendvai eszébe, „akkor talán írhatott volna néhány gondolatot a magyarországi baloldal legutóbbi jelöltjéről, a judapestező és tetűcsúszdázó Bíró Lászlójáról”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »