Kovács Zoltán brutál keményen odacsapott

Kovács Zoltán brutál keményen odacsapott

Magyarország ésszerűen érvel, amikor ragaszkodik a bevándorlás korlátozásához – írta a The Economist című brit folyóiratnak küldött levelében Kovács Zoltán.

A hetilap online kiadásának levelezési rovatában megjelent írással a kormányszóvivő arra reagált, hogy a The Economist Facebook-oldalán nemrégiben megjelent, Hogyan kell leépíteni a demokráciát című videóposzt készítőinek idézete szerint Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, hogy „a muszlim migránsok lerombolják Magyarországot”.

Kovács Zoltán levele szerint Orbán Viktor valójában azt mondta, hogy a migráció az európai közbiztonságra, a jólétre és a keresztény kultúrára jelent fenyegetést, és arra hívta fel a figyelmet, hogy „akik idejönnek, más vallásban nevelkedtek, és teljesen eltérő kultúrát képviselnek”.

– áll a kormányszóvivő levelében.

Kovács Zoltán hozzáteszi: látva azokat a kihívásokat, amelyekkel Nyugat-Európa országai szembesülnek a bevándorlás miatt, az Orbán-kormány ésszerűen érvel, amikor ragaszkodik ahhoz, hogy a bevándorlást korlátozni kell.

Hírdetés

A kormányszóvivő felidézi, hogy a válság tetőpontján, 2015-ben hozzávetőleg 400 ezer migráns lépett be Magyarország határán át az Európai Unióba, gyakorlatilag mindegyikük illegálisan, a déli határkerítés felépítése előtt a helyzet ellenőrizhetetlen volt, és Magyarország polgárai sok más európai polgárhoz hasonlóan véget akartak vetni ennek a helyzetnek.

Kovács Zoltán szerint éppen ezért „több mint ironikus”, hogy a The Economist e példából kiindulva próbálja a magyar miniszterelnököt olyan autokratákkal egy csoportban láttatni, akik aláássák a demokráciát. Az áprilisi magyarországi parlamenti választás gyakorlatilag a kormány bevándorlási politikájáról szóló népszavazás is volt, és a kormánykoalíció ismét kétharmados többséget szerzett, olyan magas választói részvétel mellett, amilyenre 2002 óta nem volt példa.

– fejeződik be Kovács Zoltán levele.

MTI – www.magyaridok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »