Kovács Zoltán: Brüsszelben titkon csodálnak minket

A Politico.eu brüsszeli internetes újság szerdán közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő olvasói levelét, amellyel a hírportál előző heti cikkére reagált.

Amint arról beszámoltunk, a lap azt írta, hogy az Orbán-kormány politikája az utóbbi időben rendkívüli módon megnehezítette az uniós intézményekben dolgozó magyarok érvényesülését, illetve rontotta megítélésüket Brüsszelben.

A lap szerint nem csak a politikusok szenvednek attól Brüsszelben, hogy páriaként kezelik őket. Andor László korábbi biztos a Politicónak felidézte barátai történetét: egy általános iskolás gyereket az ország menekültpolitikája miatt csúfoltak. Gonosznak nevezték, mert magyar.

A válasz

Hírdetés

Kovács Zoltán fecsegésnek minősítette a cikkben megfogalmazott állításokat, amelyek szerinte mindössze pletykákon és anekdotákon alapulnak. Az MTI szerint tudatta:

„Brüsszelben sokan titkon csodálják, ahogyan a magyarok és a kormányuk végzik a dolgukat”.

Magyar illetékesek beszámolói szerint az uniós tisztségviselők a nyilvánosság előtt gyakran ostorozzák, zárt ajtók mögött viszont rendszeresen dicsérik Magyarországot – írta a szóvivő.

A politikus kifejtette, hogy a magyarokat és Orbán Viktort is egyenes embernek ismerik, amely tulajdonsággal bár könnyű ellenségeket szerezni, de előbb-utóbb a tiszteletet is kivívja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »