Kötöttfogás 72. – A köztévében kezdi felszámolni magát az Orbán-rendszer?

http://www.realzoldek.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=6511

A fenti stúdió beszélgetésnek kizárólag a címe okán adtunk nyilvánosságot.

MAGYAR HANG

2020. január 23., 19:23

Felkért szakértő értékelése a stúdió beszélgetésről:

Kedves Kollégák!

A Kötöttfogás 2020. január 23-i adása.

Műsorvezető: Konok Péter. Vendégek: Csintalan Sándor, Herczeg Zoltán, Szalma Botond és Szerető Szabolcs. Szerkesztő: György Zsombor.

Témák:

• Karácsony Gergely bement a tévébe, de nem biciklivel, mert alkalmatlan
• Vitézy Dávid a házban – Alternatív kormányzati városháza létesül?
• Természetben „fizetnének” Gyöngyöspatán
• Mi folyik a miskolci kórházban? És mekkora kárt okozott a „168 óra” eljárása?

Hírdetés

A fenti tárgyú videó-felvétel megtekintése után, érdemes elolvasni a hozzáfűzött hallgatói-, nézői kritikai észrevételeket, ill. megtekinteni – kontrollként, és önellenőrzésként is – a „Kötöttfogás 72.” adásának első, kiemelt témájaként, napirenden szereplő – és összehasonlításként megnézni az M1 TV 2020.01.21.-i „Ma Este” c. műsorában Mészáros Kata interjú-kísérletét” vágatlan felvételen is – Karácsony Gergely új Főpolgármester hivatalba lépésének első 100. nap alatti tényleges tevékenységének megismerése céljából.

A mellékelt videó-kivonatokban foglaltak, valamint a hozzászólások fontosabb megállapításai alapján számos általános és konkrét tanulság vonható le – az 1989/90. évi politikai rendszerváltás óta eltelt 30 év tapasztalatai alapján – a mindenkori ellenzéki és kormány-párti kommunikáció, az állami-, kormányzati-, önkormányzati közigazgatási (hatósági-, szakhatósági) rendszer, a szakmai-, és a társadalmi egyeztetés és párbeszéd gyakorlati működésére vonatkozóan. (lásd: melléklet)

Ezek közül – a teljesség igénye nélkül – Szalma Botond által felvetetett problémák emelhetők ki, amelyek egy része a Kormány működésére (pl. 10 éve nincs Magyarországon közlekedési miniszter, eltűntek a hajózási szakemberek a közigazgatásból, a nemzetközi szervezetekből [Nemzetközi Duna Bizottság / DB-DC, az Európai Unió Duna Régió Stratégiája / EUDRS, az EU-TEN-T 18.sz. D-M-R nemzetközi víziút-fejlesztési programja, projektje, a Duna magyarországi szakasza hajózhatóságának biztosítása, a Bős-Nagymarosi Vízlépcső-rendszer / Hágai-per lezárása, stb.], ill. a Kormány-kommunikáció/média és a Média Hatóság tevékenységével kapcsolatos kritikai észrevételek figyelmen kívül hagyása, stb.), míg másik része az ellenzék és ellenzéki média működésére – a tipikus „kettős mércé”-t, féligazságokat, hazugságokat tartalmazó, tényeket elhallgató, prekoncepciót, egyoldalú kritikát tartalmazó, de jobbító megoldást nem tartalmazó tevékenységére – vonatkozik.

A média – mint a hatalmi ágak megosztása felett szép lassan kialakult, és egyre radikálisabb „4. hatalmi ág” [törvényhozó-, végrehajtó, bírósági hatalom] – közvéleményt befolyásoló szerepe az egész Világon, így Európában és Hazánkban is meghatározó lett! Ezt lehet jó és rossz célokra is használni. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy kinek a kezében vannak a médiák, kik irányítják és hogy kik képviselik! A fenti tv műsorokat végig nézve, sajnálattal kell és lehet megállapítani, hogy napjainkban nagyon hiányoznak a „Közmédiá”-ból az olyan főszerkesztők, oknyomozó újságírók, riporterek, mint a ma 83 éves, Chrudinák Alajos (sz.: 1937.03.29. Bp.), a hazai televíziózás legendás alakja, az egykori „Panoráma” c. nemzetközi hírű TV sorozat főszerkesztője, aki az ezredfordulót követő években úgy döntött, hogy több mint három évtizedes tévés pályafutással a háta mögött visszavonul, és feleségével, Ágnessel egy kis erdei faluba, Mátracserpusztára költözik! (A fiatalabb generáció tájékoztatása céljából megemlítem, hogy Chrudinák Alajos műsorai a korszak legnézettebb hazai tévés produkciói voltak, amelyeket gyakran külföldi csatornák is megvásároltak, hogy bemutathassák őket, ám az elmúlt évtized során egyáltalán nem találkozhattunk vele a képernyőn!)

Mindkét félnek érdemes lenne figyelembe venni és megfogadni a megalapozott, tényeken alapuló fenti kritikákat és jobbító szándékú javaslatokat is, Mindannyiunk, az Ország és a Haza érdekében!

Baráti üdvözlettel:


Péteri László
aranydiplomás építészmérnök, egyetemi tanársegéd,
ny. min. vezető főtanácsos, az OIH
Országos Idegenforgalmi Hivatal v. főmérnöke,
belkereskedelmi-idegenforgalmi szakértő,

MKIK Turisztikai Kollégium szakértője
Magyar Szálloda Szövetség és a Gróf Széchenyi Ödön
Magyar Hajózási és Yacht Egylet tiszteletbeli tagja, és a
III. Széchenyi Vízi Emléktúra (1999. Bp-London-Marlow)
résztvevője
tel.: 06 1 203 5729
mobil: +36 30 319 2033

e-mail: [email protected]

honlap: http://realzoldek.hu/index.php , és ezen belül: http://realzoldek.hu/modules.php?name=Content&pa=list_pages_categories&cid=17

Mellékletek letöltése itt!


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »