Kotlebáék: Kiska nekünk egy senki

Kotlebáék: Kiska nekünk egy senki

A neonáci Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) alelnöke, Rastislav Schlosár reagált a köztársasági elnök azon kijelentésére, mi szerint a Kotleba fasiszta. A szélsőséges politikai formáció képviselője kijelentette, számukra Kiska egy senki.

Schlosár a SITA hírügynökségnek elmondta, hogy szerinte a köztársasági elnök, Andrej Kiska megveti az ország legfelsőbb törvényhozó szervét, a parlamentet, hiszen nem vett részt annak alakuló ülésén.

„Ezért nem fogjuk kommentálni a felénk tett értelmetlen kijelentéseit. Kiska úr számunkra egy senki”- mondta Schlosár.

Hírdetés

Ahogy arról beszámoltunk, Andrej Kiska államfő csütörtökön, Korponában (Krupina) arról beszélt, ki kell mondani, hogy a Mi Szlovákiánk Néppárt vezetője, Matián Kotleba fasiszta.

Az elnök a sajtónak elmondta, hogy az elmúlt időszakban többször beszélgetett olyan fiatalokkal, akik a neonáci ĽSNS-re szavaztak. Amikor azonban ezek a fiatalok szembesülnek azzal, hogy Kotleba nem tekinti a mi problémánknak a holokausztot, vagy éppen a szlovák nemzeti felkelést egy szomorú eseménynek tartja, akkor meglepődnek és a párt betiltását javasolják.

„Kotleba egy fasiszta, és amikor ezekkel a fiatalokkal beszélgetek, mindig azt javasolják, hogy tiltsák be a pártját. Mi azonban nem akarunk betiltani, hiszen ez nem megoldás, ehelyett inkább mindent meg kell tennünk azért, hogy működjön az állam”- mondta Kiska.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »