Kötelező Simicskó-előadás? Váratlan kérdést tett fel a diák

Kötelező Simicskó-előadás? Váratlan kérdést tett fel a diák

A kínaiaktól tanulták, hogy mindent kötelezővé tesznek? – ezt kérdezte egy diák a miskolci egyetemen, ahol Simicskó István tartott előadást. A honvédelmi miniszter és a miskolci rektor is cáfolta, hogy kötelezővé tették volna Simicskó István előadását az intézményben – erről több újság is írt az elmúlt napokban. A momentum mozgalom aktivistája szerint neki van bizonyítéka erre, de fél közzétenni.

Katonai bemutatóval fogadták a honvédelmi minisztert. Simicskó István előadás idejére az egyetem rektora tanítási szünetet rendelt el, a hallgatóknak pedig levelet küldtek.

A Hír TV beszélt az intézmény egyik tanulójával is.

Emailt kaptál róla?

Igen. Küldtek emailt róla.

Mit írtak a levélben?

Azt, hogy annak akinek akkor van órája, annak ajánlott bemenni megnézni.

Az egyetem belső levelezésében pedig az egyik oktató írt hallgatóinak. Úgy fogalmazott hogy át kell kísérnie a diákokat, és át kell adnia őket. A napokban több újság a egyenesen közvetlen minisztériumi és rektori utasításokról is, amik szerint az előadást kötelezővé tették. Az intézmény rektora cáfolt.

–Kért vagy kapott-e az egyetem bármilyen utasítást, kérést az előadás közönségének szervezése kapcsán?

– Jöjjön! Hallgassa meg az előadást és minden kérdésre kap választ.

– Nem érzi azt hogy sérülhetett az intézmény autonómiája?

– Nem, nagyon büszke vagyok erre az előadásra.

– Mit gondol a kialakult helyzetről, sokan azt mondtak hogy a közönség szervezése történt.

– Nem, köszönöm..szó sincs arról…

Hírdetés

– (Kormánymegbízott – Demeter Ervin – közbeszól: a sajtószabadság sérül!

– (Rektor ismét) Köszönöm szépen!

A minisztert végül telt ház fogadta, aki csaknem egy órán át beszélt az egyetemistáknak a biztonságról, a honvédelemről és a hadsereg fejlesztéséről, erkölcsről és a migrációról is.

Látható és láthatatlan veszélyek, erőszak, radikalizáció, szervezett bűnözés, migráció.

„Igen. Migráció is. Biztonságpolitika alapiskola. Az illegális tömeges migrációt a terrorszervezetek állandó jelleggel és folyamatosan kihasználják. Ez nem fog megállni, mert kontroll nélkül lehet bejutni ahol el fog követni terror cselekményeket. Mi ezt nem szeretnénk” – jelentette ki a honvédelmi miniszter.

 

Az előadását megelőző hírekre a miniszter is reagált.

„Néhány hír itt néhány nappal ezelőtt megjelent, amely arról szól hogy itt kötelező a jelenlét és engem itt meg kell hallgatni. Szeretnem eloszlatni a kételyeket, mert senkinek sem kötelező. A sorkatonai szolgálat sem kötelező” – így Simicskó István.

A rendezvény végén a közönség is szót kapott.

„Nem nagyon értettem, ezt az egészet hogy akkor most kötelező volt-e a diákoknak ez az előadás vagy sem, a végén talán mégis igen. Ezt a kínaiaktól tanultuk egyébként? Nem tudom ha Önök kormányon maradnak, akkor mindent ilyen kötelezővé tesznek-e” – tette fel a kérdését egy férfi. 

 

A válasz viszont elmaradt.

A felszólaló a miskolci egyetem szociológia szakos hallgatója, és egyben a Momentum mozgalom képviselőjelöltje is. Ő azt állítja, olyan levelet is látott, amiben szó szerint kötelezővé tették a részvételt, bizonyítékot azonban nem mutatott.

„A kell szót én magam is láttam leírva, nekem személyesen a tagjaink által megküldött belső levelezésben. Nagyon szomorú hogy olyan világban élünk, hogy Magyarországon ezeket a magánleveleket nem merik vállalni sem a küldők, sem pedig a fogadóik. Ha elhiszik a szavam, én magam láttam ilyet. Alátámasztani, sajnos, a mai rákosista világban nem merem” – szögezte le Szopkó Tibor.

Nemrég a debreceni egyetemen alakult ki vita az egyetemi autonómiáról, miután tiltakozást váltott ki Vlagyimir Putyin díszpolgári címe.

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »