Kötelező muszlim kendő az Air France stewardesseknek

Kötelező muszlim kendő az Air France stewardesseknek

Újraindítja teheráni járatát a francia légitársaság. Ez alkalomból belső feljegyzésben arra utasították a légi-utaskísérő kisasszonyokat, hogy „a repülés ideje alatt nadrágot és bő zakót viseljenek, a repülőgépből való kiszálláskor pedig kendővel takarják el a hajukat”. Az Air France arra hivatkozik, hogy a személyzetnek „mint minden külföldi látogatónak, tiszteletben kell tartania annak az országnak a törvényeit, ahova belép”. (Bizony, igaz, mindenkinek így kellene cselekednie!)Több stewardess azonban jelezte, hogy nem akarja felvenni a muszlim kendőt, most olyan önkénteseket keresnek, akik hajlandóak erre.Arra kíváncsi lennék, hogy az önként jelentkezők közül hányan rendelkeznek közel-keleti gyökerekkel? Hányan viselnék szívesen akár az egész utazás alatt a hajat takaró kendőt?Egy biztos, az előírt kötelező „egyenruhához” (nadrág, bő zakó), vagy akár alatta, csinos kis övet is lehet viselni. Tudják, akár abból a mostanság az európai nagyvárosokban oly divatos „csinnadrattás” fajtából.De természetesen ez mind csak rosszindulatú feltételezés, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzéseken kell átesnie, mire felszállhat egy Iránba tartó repülőgépre, még a légiutas-kísérőknek is. És reméljük nem úgy, ahogy a Tarantino-féle Jackie Brownban a főszereplő, aki stewardessként kikerülhette az ellenőrzéseket és sokáig kábítószert csempészett a repülőgépeken. De az régen volt, talán igaz sem volt…Eleméry T. OttóTisztelt olvasók!
Legyenek olyan kedvesek és támogassák „lájkukkal” a Flag Polgári Magazin facebook oldalát, a következő címen: https://www.facebook.com/flagmagazin
– Minden „lájk számít, segíti a magazin működését!Köszönettel és barátsággal!www.flagmagazin.hu Tweet

Ez alkalomból belső feljegyzésben arra utasították a légi-utaskísérő kisasszonyokat, hogy „a repülés ideje alatt nadrágot és bő zakót viseljenek, a repülőgépből való kiszálláskor pedig kendővel takarják el a hajukat”. Az Air France arra hivatkozik, hogy a személyzetnek „mint minden külföldi látogatónak, tiszteletben kell tartania annak az országnak a törvényeit, ahova belép”. (Bizony, igaz, mindenkinek így kellene cselekednie!)

Hírdetés

Több stewardess azonban jelezte, hogy nem akarja felvenni a muszlim kendőt, most olyan önkénteseket keresnek, akik hajlandóak erre.

Arra kíváncsi lennék, hogy az önként jelentkezők közül hányan rendelkeznek közel-keleti gyökerekkel? Hányan viselnék szívesen akár az egész utazás alatt a hajat takaró kendőt?

Egy biztos, az előírt kötelező „egyenruhához” (nadrág, bő zakó), vagy akár alatta, csinos kis övet is lehet viselni. Tudják, akár abból a mostanság az európai nagyvárosokban oly divatos „csinnadrattás” fajtából.

De természetesen ez mind csak rosszindulatú feltételezés, hiszen mindenkinek szigorú biztonsági ellenőrzéseken kell átesnie, mire felszállhat egy Iránba tartó repülőgépre, még a légiutas-kísérőknek is. És reméljük nem úgy, ahogy a Tarantino-féle Jackie Brownban a főszereplő, aki stewardessként kikerülhette az ellenőrzéseket és sokáig kábítószert csempészett a repülőgépeken. De az régen volt, talán igaz sem volt…

Eleméry T. Ottó


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »