Kötelező lesz a maszk a fővárosi színházakban, mozikban – de nem csak ott

Kötelező lesz a maszk a fővárosi színházakban, mozikban – de nem csak ott

De nem csak ott, más beltéri helyszíneken is – a főpolgármester saját hatáskörben döntött.

Nem sokkal azután, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón bejelentette, hogy lehetővé teszik a munkaadóknak az oltás kötelezővé tételét munkavállalóik számára, továbbá kötelező lesz november 1-jétől, hétfőtől a maszkviselés a tömegközlekedésben, illetve látogatási tilalmat rendelnek el az egészségügyi intézményekben, a főpolgármester budapesti intézkedések bejelentéséről írt a Facebookon. (A kormányzat egyébként a közterületeken nem tervezi visszahozni a maszkordási kötelezettséget, a beltéri maszkhasználat elrendeléséről pedig még nem döntött.)

Karácsony Gergely kevésnek értékelte a kormányzati intézkedéseket, és saját hatáskörben további intézkedésekről döntött.

Hírdetés

„Azoknál a fővárosi intézményeknél, ahol erre jogszabályi lehetőségünk van – ilyenek a fővárosi színházak, mozik például –, főpolgármesteri hatáskörben elrendelem a beltéri kötelező maszkhasználatot november elsejétől” – írta a Facebookon.

A következő napokban a budapesti városvezetés minden fővárosi cég dolgozójának levelet küld arról, hogy aki még nem tette, a lehető leghamarabb oltassa be magát.

A fővárosi operatív törzs döntései szerint amint megjelenik a kötelező oltásról szóló kormányrendelet, a főpolgármester megkezdi az egyeztetést a Fővárosi Önkormányzat cégeivel és intézményeivel, valamint a munkavállalói érdekképviseletekkel arról, hogy melyek azok a közszolgáltatások szempontjából alapvető munkakörök, ahol a koronavírus elleni oltás felvételét elő lehet írni. „Biztosan ilyennek gondolom az idősotthonban dolgozó, a fokozottan veszélyeztetett idősekkel kapcsolatba kerülő dolgozók majdnem teljes körét” – írta Karácsony Gergely.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »