„Köszönöm Oroszország!”: A kurdok üdvözlik az orosz békefenntartó erőket

„Köszönöm Oroszország!”: A kurdok üdvözlik az orosz békefenntartó erőket

Szergej Shoigu orosz védelmi miniszterrel beszélt az SDF ( Szíriai Demokratikus Erők) vezetője Mazloum Abdi, és megköszönte Moszkvának a Törökországgal kötött megállapodás biztosításáért, és kijelentette, hogy a kurd milícia támogatni fogja a szír csapatokat és a határokon járőröző orosz katonai rendőrséget.

Szerdán, videókonferencia útján került sor a legmagasabb orosz katonai tisztviselők és az úgynevezett Szíriai Demokratikus Erők (SDF) főparancsnokának közötti beszélgetésekre.

Abdi megbeszélte Szíria északkeleti részén zajló fejleményeket Shojguval és Valerij Geraszimov Oroszország vezérkari főnökével, teljes támogatását kifejezve az orosz katonai rendőrség és a szíriai hadsereg egységeinek a térségbe történő bevetéséről.

„Jelenleg az orosz katonai rendőrség és a szíriai csapatok egységeit sok helyre telepítik. Mindenféle segítséget nyújtunk nekik ”- mondta Abdi.

Hírdetés

Az SDF vezetője köszönetet mondott Oroszországnak és Vlagyimir Putyin elnöknek is „a kurd nép biztonságának biztosításáért”. Abdi és Shojgu megvitatták Putyin és török ​​társa, Recep Tayyip Erdogan által megkötött megállapodás végrehajtását. Oroszország védelmi minisztere kifejezetten hangsúlyozta, hogy nincs szükség polgári lakosságnak otthonuk elhagyására, és biztonságuk garantált.

Kedden Putyin és Erdogan hosszas tárgyalásokat folytattak Szocsiban, és megállapodásra jutottak Szíriától északkeletre kialakult helyzettel kapcsolatban. A tárgyalás eredményeként a „Béke tavasz művelet” elnevezésű török ​​katonai invázió ténylegesen véget ért, miközben a szír csapatok és az orosz katonai rendőrség a szír – török ​​határ nagy részét ellenőrzése alá vonta.

A kurdok által vezetett milíciákat – amelyek Ankara szerint szoros kapcsolatban állnak a tiltott Kurdisztáni Munkáspárttal (PKK) – teljes mértékben vissza kell vonni a határ mentén fekvő 30 km-es sávból.

The post „Köszönöm Oroszország!”: A kurdok üdvözlik az orosz békefenntartó erőket appeared first on .


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »