KÖSZÖNÖM 8.

Szikszai Péter, Magyar Idők:

„BAYER FELTÁMASZTOTTA AZ SZDSZ-T

Hivatalosan még nem jelentették be, de én már megsúghatom: SZDSZ reunited! Legalábbis igény volna rá. Nem lehet azt másként értelmezni, hogy főnixként támadt fel a szadeszes vészmadár kórus Bayer Zsolt kitüntetésének hírére. (Bravó, Zsolti, rémálmodban nem gondoltad volna, hogy épp te fogod újrabootolni a virsliujjúakat!) Látod, nagy reményekkel küldözgetik most vissza a lovagkeresztjeiket a régi, kiábrándult arcok, akiknek olyan egyéniségeket köszönhetünk, mint Bauer Tamás vagy Kóka János.

Hírdetés

Már 31 szuperhőst tart számon az Index nevű liberóügyi szakportál. A 444.hu pedig már névtelenséget kérő, illegalitásban lévő ex-lovagkeresztesekről is tud. Sőt már olyanok is visszaadták az állami elismerést, akit nem is kaptak, mert ugye kaphattak volna. A klubjukban már kormánydöntésről folyik az eszmecsere, többen csodafegyverről suttognak, és állítólag maga Pető Iván szervezi a földalatti mozgalmat, de Bajnai újabb visszatérése sem elméleti lehetőség többé. Kuncze mikrofonpróbát tart, és a fideszes rezsim gatyakorca megremeg a hangerőtől. Már hallani, hogy Magyar Bálint-slam poetryvel és Pa-Dö-Dövel hangolnak a szabadság hívei.

Persze playback az egész, ez a műbalhé még búcsúkoncertnek is ergya. Legfeljebb sajtóhakni lesz ebből – „Gyerekek, szólt már valaki a ZDF-nek, CNN-nek, BBC-nek?” A kötelességtudó Kálmán Olga már melegít, a mindig éber Bolgár úr pedig éjjel is várja a telefonokat. Esetleg a demokrácia megóvása érdekében lesz nagy összliberó egymáshoz dörgölőzés egy nem túl nagy helyen: elemet cserélnek Pukli Istvánban, egy picit majd pityeregtetik a fekete ruhás nővért, a háttérből meg Schilling Árpád nyomkodja a játékkonzolt. De isten ments, hogy tippeket adjak – van olyan, akit ezért fizet a Soros.

A harmincegynéhány fős bagázs egyébként kábé ugyanaz, mint amelyik petíciókat szokott aláírogatni a demokrácia védelmében. Ja, hogy mindannyiuknak van lovagkeresztje? Ez talán jobban minősíti az országot, mint Bayer díja. A volt szabaddemokraták évtizedekig olimpiai dobogósok voltak a gusztustalan, irritáló politikai akciók versenyében. Most a régi Szadesz-holdudvarban úgy gondolták, egy kicsit megint előjönnek hisztizni a fix fizus kutatóállásból, önkéntes belső száműzetésből, panoptikumból. Fifteen minutes of shame. Pengetnek még valami hamis hangot, dobnak egy érvénytelent, aztán aggódnak egy kicsit. Biztos lesz sajtófelület, ahol nagyon megdöbbenhetnek az ország állapotán.

De amit most felköhögtek magukból, szerencsére már egy csöppet sem mérgező. Csak siralmas. Nekem speciel azt a nyolc évet adhatnák vissza, amíg kormányon voltak, és küldjék a lovagkeresztjüket, ahová akarják!”


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »