KÖSZÖNÖM 12.

KÖSZÖNÖM 12.

„A Bayer elleni kampány “vihar a biliben” – Frappáns levélben teszi helyre a bepipult liberálisokat Pesty László 

Bayer Zsolt kitüntetése miatt nyílt levelet írt Áder János köztársasági elnöknek és a díjazott publicistának Pesty László dokumentumfilm-rendező, a Megsebzett ünnep rendezője, aki 2005-ben Mádl Ferenc akkori államfőtől ugyancsak átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. Pesty László a levelében nyomatékosítja, megtartja a lovagkeresztjét a kitüntetést-visszaadóknak és a Bayer ellen kampányolóknak pedig azt üzente, amit művelnek, az vihar a biliben.

“Zsolti, Zsolti ! Ezt eltoltad.” – így indítja azon nyílt levelét Pesty László dokumentumfilm-rendező, a Megsebzett ünnep rendezője, amelyet Áder János köztársasági elnöknek és Bayer Zsoltnak címzett. Pesty, aki 2005-ben Mádl Ferenc akkori államfőtől ugyancsak átvehette a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést közösségi oldalán elérhető nyílt levelében úgy fogalmaz, nem divat ma a szókimondás, márpedig Bayer szidja azokat, akiket nem szeret. Ez még hagyján – teszi hozzá Pesty, majd úgy folytatja, Bayernek nem kellett volna anyagot csinálnia a Gulágok áldozatairól, és erdélyi magyar és székely testvéreinkről. Pesty kijelentését meg is indokolja.

Hírdetés

“Ismerlek, hiszen 1988 óta vagyunk barátok, még a Fidesz megalakulása óta. Mondhatnánk azt is, régi, mozgalmi terminus technicus-szal, hogy mint Kádár, és Kádárné, még az illegalitásban ismerkedtünk meg. Ismerlek, és tudom, hogy nem vagy sem antiszemita, sem cigány gyűlölő, sem homofób, csak hát a kommunistákat, és a mai napig jogfolytonos utódpártjaikat utálod. Mint ahogy én is. És ennek időről időre hangot is adunk. Márpedig az érintettek még ma is sokan vannak. Az, hogy a magukat baloldalinak, vagy liberálisnak hazudó honfitársaink bepipultak, érthető. Egyrészt tudják magukról, hogy a 40 éves diktatúra utódpártjainak holdudvarához tartoznak. Másrészt, mint ilyenek, szeretik relativizálni a Gulág Szigetvilág borzalmait. Szeretik elhallgatni, hogy egykori elvtársaik kezén kb. 100 millió ember vére szárad. ( Csak a kínai Kulturális Forradalomban 60 millió embert öltek meg, a szovjet típusú diktatúrákról pedig még nem is beszéltünk.) Harmadrészt pedig nem rajonganak a határon túli magyarokért, ami a 2004 december 5-ös népszavazást megelőző kampányukból is fényesen kiderült. Igen, mondjuk ki, sem Te, sem én nem szeretjük a kommunistákat. Mint ahogy a nácikat sem. Egyik 19, másik egy híján 20. De a két „nemszeretemből” manapság egyeseknek az első bűnnek számít. Mostani, ellened indított kampányuk, mondjuk ki, pestiesen: vihar a biliben. Ők sem nélkülözhetetlenek. Egy régi amerikai mondás szerint, ha egy idióta ismerősünk azt gondolja magáról, hogy nélkülözhetetlen, kérjük meg, hogy vegyen maga elé egy lavór vizet, dugja bele az ujját, vegye ki, és nézze meg, maradt-e utána lyuk” – fogalmaz Pesty.

A Pesty Fekete Doboz főszerkesztője nyílt levelében megköszöni Áder Jánosnak, hogy kitüntette Bayert, “pedig az Elnök Úr tudhatta, hogy aki szelet vet, az vihart arat”. A dokumentumfilm-rendező levele utóiratában megjegyzi: “egyelőre úgy gondolom, hogy megtartom a lovagkeresztet, amit 2005-ben Mádl Ferenctől megkaptam”.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »