KÖSZÖNJÜK LENGYELEK, KÖSZÖNJÜK BOLGÁROK!

KÖSZÖNJÜK LENGYELEK, KÖSZÖNJÜK BOLGÁROK!

A 444 szinte zokogva hozza a hírt:

„A lengyelek után a bolgárok is vétózzák a Magyarország elleni jogállamisági eljárást

Rényi Pál Dániel

Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter már múlt csütörtökön leszögezte, hogy Lengyelország szolidáris lesz Magyarországgal, és ha az Európai Tanács elé kerül a magyar jogállamiság ügyében indított eljárás, megvétózzák a döntést.  

Az uniós vezetők nem hivatalos találkozójának napján a bolgár kormány jelezte, hogy csatlakozik a lengyelekhez, és ha oda kerül a sor, ők is a magyarok mellé állnak. 

 „A bolgár kormány egyhangúlag úgy határozott, hogy elő kell készíteni a Magyarországot megvédő állásfoglalást” – közölte mindenesetre Kraszimir Karakacsanov miniszterelnök-helyettes, és hozzátette, szerintük „veszélyes precedenst teremtene”, ha elítélnék a magyarokat.

Hírdetés

Ha lesz is ilyen szavazás, addig még sok idő eltelik, meghallgatások, előzetes szavazások is lesznek, tehát a vétó nem azt jelenti, hogy a Sargentini-jelentés lekerül a napirendről.

Olyannyira nem, hogy szerdán az EU soros osztrák elnöksége megkapta az Európai Parlament elnöke, Antonio Tajani levelét, amiben az eljárás megindítását kezdeményezi. A BruxInfo kérdésére

Frans Timmermans, a Bizottság jogállami kérdésekért is felelős alelnöke a Bruxinfo kérdésére azt nyilatkozta, hogy a Tanács meg fogja keresni és be fogja vonni a Bizottságot a Budapesttel szemben indítandó eljárásba is, dacára annak, hogy az Európai Parlament volt az eljárás kezdeményezője.

A magyar kormány részéről Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter már hétfőn bejelentette, hogy az Európai Unió Bíróságán támadják meg a szavazás eredményét, mivel szerintük „a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség”. (Bruxinfo / MTI)

Amúgy pedig a Tanácsban a csehek, a szlovákok, a románok, az olaszok sem szavaznák meg soha ezt a szart. Úgyhogy Rényi Pál Dániel elvtárs csűrheti-csavarhatja és kenegetheti, de a vége akkor is egy nagy, kövér nulla. Pont akkora, amekkora Sargentini meg Weber meg a többi becstelen hülye.

Joseph Daul mellesleg éppen most közölte, hogy soha nem fogják kizárni a Fideszt a Néppártból.

Szóval álljatok össze valahogy egy libasorba, csak úgy lazán, semmi feszes rend, aztán nyaljátok ki a seggünket!

Ti pedig, lengyelek, bolgárok, kedves barátaink, bármikor számíthattok ránk!”


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »