Köszönjék a menekült-cunamit a háttérhatalomnak

Több száz ember vett részt a Jobbik által szervezett nagykanizsai demonstráción, ahol kiderült, nemcsak Sormásra és Martonfára, de sehová sem akarnak menedékkérőket befogadó állomásokat. Magyarország „nem veheti a vállára a nyomorgó harmadik világ keresztjét” – fogalmazta meg egy jobbikos politikus a tüntetésen.

A zalai Sormásra és a baranyai Martonfára tervezett ideiglenes befogadóállomások építése ellen szervezett demonstrációt hétfő estére a Jobbik Nagykanizsára. Mint a felszólalok kifejtették, Magyarországon sehol sem akarnak ilyen létesítményeket.

A Nagykanizsa központjában, az Erzsébet téren megtartott demonstráción mintegy 400-500 résztvevő volt, néhányan közülük jobbikos vagy nemti színű zászlót tartottak a kezükben, de a Jobbik ifjúsági szervezetének és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak is magasba emelték a lobogóját. Néhányan transzparenseket is tartottak, egyebek mellett „Stop! Nagykanizsa, Magyarország nem kér a menekültekből!” felirattal.

Hírdetés

A megmozduláson felszólalt a sormási „civil ellenállók” egyik képviselője, Géczi Zoltán, majd Nagykanizsa jobbikos önkormányzati képviselője, Gábris Jácint, később pedig Csényi Gabriella, Martonfa alpolgármestere, a tervezett létesítmények ellen szólva.

Beszédet mondott Ander Zoltán, a Jobbik parlamenti képviselője is, aki egyebek mellett azt fejtegette, hogy nem a magyarság bűne, ami a menekültek hazájában történt, ezért „oldják meg az amerikaiak”. Magyarország „nem veheti a vállára a nyomorgó harmadik világ keresztjét” – fogalmazta meg többek között a jobbikos politikus.

A nagyjából egyórás demonstráción a martonfaiak és a sormásiak nevében petícióhoz is aláírásokat gyűjtöttek a hallgatóság körében. A két, befogadóállomás létesítésére kijelölt település lakói a köztársasági elnökhöz szeretnék eljuttatni tiltakozásukat, mert alkotmány- és törvényellenesnek tartják a táborok építéséről szóló kormányhatározatot.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »