„Köszi, ne!” – hiába a buzdítás, a tüntetők nem kérnek a DK segítségéből

„Köszi, ne!” – hiába a buzdítás, a tüntetők nem kérnek a DK segítségéből

Tüntetésekre buzdítja az október 23-i ünneplőket Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Utcára, magyar!” – ezt a jelszót adta ki többször is vasárnapi videóüzenetében október 23-ára Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke.

„Aki teheti, menjen ki bármelyik tüntetésre, akár tanár, diák, vagy szülő, bizonytalanságba taszított közalkalmazott, a holnaptól félő nyugdíjas, a hazájáért tenni akaró bármely ember… Együtt lenni a többiekkel, mutatva, hogy nem félünk” – fogalmazott felhívásában a hétvégén Dobrev Klára.

A Fidesz európai parlamenti delegációvezetője a közösségi oldalán egyetlen mondattal reagált Dobrev Klára felhívására: „Gyurcsány és Dobrev egy APRÓ DK PRIDE-ot hirdetett október 23-ra! Ennyi” – írta Deutsch Tamás.

Hírdetés

A Demokratikus Koalíció egyébként segítséget is ajánlotta a tiltakozások megszervezéséhez. A Jobbik alelnöke, Ander Balázs erre úgy reagált, hogy „piócaként rátelepedni, valamint kisajátítani a pedagógusok és a diákok pártfüggetlen tiltakozási hullámát, több mint kontraproduktív”.

Ezt az Index kérdésére Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke hülyeségnek, Kele János, a Momentum elnökségi tagja pedig álvitának minősítette. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke és Jámbor András, a Párbeszéd országgyűlési képviselője szerint a pártoknak akkor kell segíteniük a tüntetőknek, ha azok kifejezetten kérik ezt.

Márpedig nem kérik.

Az egyik tüntetésszervező, a Diákok a Tanárokért csoport a következő választ küldte a DK-nak: „Köszi, ne! Megoldjuk mi diákok, tanárok és szülők közösen”.

Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »