Kósa hazugnak nevezte Vonát

Kósa hazugnak nevezte Vonát

Értelmetlen alkudozásnak tartja a Jobbik feltételeit az alkotmánymódosítás ügyében Kósa Lajos.

A Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Vona Gábor „összevissza beszél és hazudik”. A kormánypárti politikus szerint a migrációról először a Jobbik elnöke sürgetett népszavazást, amikor pedig a Fidesz referendumot kezdeményezett, a Jobbik elnöke azt feleslegesnek minősítette, és alkotmánymódosítást szorgalmazott.

„Az alaptörvény-módosítás a nemzet érdeke vagy sem? Igen, a nemzet érdeke. Van-e ehhez kapcsolódóan értelmezhető kérése a Jobbiknak? Volt. Az, hogy sarkalatos törvényekkel szabályozzuk az alaptörvényben, hogy egyébként az az ágazati törvény ami a részletes szabályokat megmondja, az az alaptörvény felhatalmazása alapján sarkalatos legyen. Volt egy csomó értelmes szabályuk. Ezek, amiket Vona Gábor feltételként szabott, azok értelmetlenek. Ezzel az erővel mindent az égegyadta világon össze kell keverni, és a leglehetetlenebb dolgokat kell összekapcsolva alkudozni, nem lennénk jobbak a piaci kofánál.” (Kósa Lajos)  

Hírdetés

November 7-ig kaptak időt

Ha november 7-ig nem törlik el a letelepedési kötvények rendszerét, a Jobbik nem fogja megszavazni az alaptörvény módosítását – szögezte le Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője. Mint mondta: a Fidesz félmegoldással próbálja kiszúrni a magyar emberek szemét, míg a Jobbik teljesen megtiltaná a külföldiek csoportos betelepítését.

Nem lett kimondva

Vona Gábor Magyarország élőben című műsorunkban tegnap azt mondta: a miniszterelnök nem mondta ki egyértelműen tegnapi találkozójukon, hogy a letelepedési kötvény forgalmazása mindenképp megmarad. Bővebben>>>

Mint az ismert, a Jobbik elnöke kedden találkozott a miniszterelnökkel, a megbeszélésen a kvótaügyi alkotmánymódosítás támogatásához a letelepedési kötvények árusításának megszüntetését kérte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »