Kósa: Egyetlen megoldás van a befogadótáborok ügyében

Kósa: Egyetlen megoldás van a befogadótáborok ügyében

Az Európai Uniónak változtatnia kell „teszetosza, sehová nem vezető, semmilyen” álláspontját menekültügyben, e téren pedig már „jelentős eredmények vannak” – mondta a TV2 Mokka című műsorában szerda reggel Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

A politikus szerint az egyetlen megoldás az, ha zárttá teszik a befogadótáborokat, a zöldhatáron, illegálisan érkezőket őrizetbe veszik és menekültkérelmük elbírálásáig nem engedik szabadon őket.

„Meg kell védeni a déli határt és a magyar embereket” – fogalmazott a politikus, hozzátéve, az utóbbi az Európai Unió védelmét is jelenti.

Hírdetés

Kósa Lajos arról beszélt: átlagos esetben 3-5 ezer eurót fizetnek a csempészeknek ezek az emberek, ennyi pénzből akár repülővel is jöhetnének, menekültkérelmüket pedig hazájukban is beadhatnák a magyar nagykövetségen, de az érkezők zöme tudja, hogy nem politikai fenyegetettség elől menekülve indult útnak, így nincs esélye magyarországi befogdásra.

Kósa Lajos példaként hozta fel, hogy a debreceni táborban május végéig benyújtott 30 ezer kérelemből 20-at bíráltak el kedvezően a hatóságok, ugyanakkor az esetek többségében az első fokú döntés megszületése előtt továbbindult nyugatnak a beadványozó.

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Debrecenben nincs helye a befogadótábornak, mert „a Fidesz gyűlöletkampánya oda vezetett”, hogy a város lakói már nem fogadják el a migránsok jelenlétét.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »