Korszerű járműveket, eszközöket vásárolnak

Korszerű járműveket, eszközöket vásárolnak

Korszerűsíti gépparkját a következő időszakban a regionális vízszolgáltató, melynek munkatársai jelenleg negyven-öt­ven éves járművekkel, szippantós autókkal dolgoznak. Legjelentősebb beruházásuknak egy duguláselhárító haszonjármű beszerzése bizonyul: rendelésre készül, ára több mint 1,4 millió lej.

Kozsokár Attila, a Közüzemek Rt. igazgatója a modern gépek beszerzése kapcsán elmondta, ezek hiányában nem tudnak minőségi szolgáltatást biztosítani, az eszközök meghibásodása miatt pedig a munkálatokkal, javításokkal képtelenek megfelelő ütemben haladni. „Olyan gépeket, haszongépjárműveket toldozunk-foldozunk, amelyekről távolról is lehet látni, hogy már nagyon le kellett volna cserélni. (…) Saját erőforrásokból fogunk vásárolni haszongépjárműveket, illetve néhány felszerelést, ami megkönnyíti a munkánkat: ebből lesz, ami új, de lesz olyan is, ami használt, hiszen egyes tételek esetében a költségek igencsak nagyok” – mutatott rá az igazgató.

Hírdetés

A Közüzemek Rt. egy duguláselhárító haszongépjármű beszerzését tervezi, ez lesz a legjelentősebb beruházásuk: a megrendelés alapján készülő jármű ára mintegy 1,4 millió lej (áfa nélkül). Kézdivásárhelyen hasonló, de kisebb járművet helyeznek üzembe, a szűk udvarterekre ugyanis nem tudnak behajtani a nagyobb szippantós kocsik. A szolgáltató kovásznai és bodzafordulói munkapontjait szintén felszerelik egy-egy nagyobb, hét köbméteres szippantós járművel, ezek értéke darabonként mintegy 385 ezer lej (áfa nélkül).

A vízszolgáltató a munkálatok elvégzéséhez további beruházásokat tervez: egy markolót, illetve két billenős teherautót vásárolnak, ugyanakkor minden kirendeltség számára beszereznek egy-egy platós járművet és furgonokat, a munkások szállítására pedig négy személygépkocsit. Emellett több közepes kapacitású generátorral, légbefúvóval is bővül a Közüzemek felszereltsége – utóbbiak a csövek hegesztésekor, illetve más munkálatok elvégzéséhez szükségesek.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »