Korrupció? Nyomoznak egy helyettes államtitkár ügyében

Korrupció? Nyomoznak egy helyettes államtitkár ügyében

Helyettes államtitkár korrupciós ügyében rendeltek el nyomozást a Mi Hazánk feljelentésére.

Helyettes államtitkár korrupciós ügyében rendeltek el nyomozást a Mi Hazánk feljelentésére.

Nyomozást rendelt el a BRFK egy helyettes egészségügyi államtitkár korrupciós ügyében a Mi Hazánk feljelentése alapján, ugyanis mint azt közérdekű adatigényléssel Novák Előd, a párt alelnöke feltárta, számtalan jogcímen 39 millió forintot vett fel 11 hónap alatt Kóti Tamás az újbudai önkormányzat egyik előző, tehát fideszes cégvezetőjeként, és a prémiumokkal való visszaélés folytatódik a szivárványkoalíció vezetése alatt is még több, immár tucatnyi cégnél.

Hírdetés

A ciklusokon átívelő hűtlen kezelés miatt tett decemberi feljelentés és bejelentés ellenére felfelé buktatták a korrupt intézményvezetőt, Kóti Tamás január 1-től pikáns módon épp az egészségügyi gazdálkodásért felelős helyettes államtitkár lett – nehezményezi közleményében Novák Előd. Feljelentése alapján azonban kihallgatta Novákot a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés elleni Főosztálya, elrendelték a nyomozást, s a védhetetlen helyzetben február végén máris leváltották a helyettes államtitkári pozíciójáról. Az elszámoltatása azonban a mai napig nem történt meg.

Közérdekű adatigényléssel feltárta, hogy a legnépesebb kerület rendelőintézetének előző, tehát Fidesz-ciklusbeli vezetője, Kóti Tamás 39 millió forintot vett fel 11 hónap alatt 2019-ben, holott munkabére elvileg csak 750 ezer forint, de ennek végül több mint négyszeresét fizették ki neki átláthatatlanul. Prémium, természetbeni juttatás, SZÉP-kártya, iskolakezdési támogatás jogcímen, és végkielégítésként, mely ellen csak Novák tiltakozott a képviselőtestületben, az összes többi párt megszavazta, pedig választási ciklusra szóló, határozott idejű megbízásnál nem járna végkielégítés. A cégvezető képes volt önmaga főnökeként szabadságmegváltásként is több milliót felvenni egy év alatt, pedig valójában sokat hiányozhatott, álláshalmozó volt: a szakrendelő főigazgatója a fizetése mellé önmagával „projektvezetésre” is szerződött 5 évre úgy, hogy a pofátlan szerződés későbbi felmondása esetén is ki kell fizetni a több mint tízmilliós megbízási díjat.

Hunhír.info


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »