Korrupció miatt emeltek vádat Vadai Ágnes ellen

Korrupció miatt emeltek vádat Vadai Ágnes ellen

Vádat emelt az ügyészség Vadai Ágnes ellen – közölte a honvédelmi miniszter.

A Demokratikus Koalíció elnevezésű ultraliberális formáció állandóan nácizó, nyilasozó gyűlölködő politikusát hűtlen kezelés gyanúja miatt jelentette fel korábban Hende Csaba. Vadai Ágnes 2007 júliusától a 2010-es kormányváltásig volt a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

Vadai Ágnes korábban honvédelmi államtitkárként milliókért bízott meg honlapszerkesztéssel és PR-feladatokkal két külsős vállalkozást, miközben ez a tárca belső szabályzata szerint a minisztérium kommunikációs főosztályának feladata lett volna.

A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá – hangzott el vasárnap este a Hír TV-ben.

2014.03.17. 08:18

Hírdetés

Frissítés:

Hende csak blöffölt? – Cáfolták a Vadai elleni vádemelést

A Központi Nyomozó Főügyészség cáfolta, hogy vádat emeltek volna Vadai Ágnes ellen a Honvédelmi Minisztérium szerződéseivel összefüggésben.

A nyomozó hatóság szóvivője azt mondta: azért nem emeltek vádat Vadai ellen, mert még nem kérték a Gyurcsány-párti politikus mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésben. Nagy Andrea szóvivő azt mondta: ismeretlen tettes ellen folyik az eljárás. „A dr. Hende Csaba feljelentése alapján elrendelt nyomozás a Központi Nyomozó Főügyészségen jelenleg is folyamatban van. Az ügyben sem gyanúsított kihallgatására, sem vádemelésre nem került sor. A nyomozás határideje 2014. június 6-a” – fogalmazott Nagy Andrea.

Hende Csaba honvédelmi miniszter tegnap Kunszálláson, egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy vádat emeltek a Demokratikus Koalíció politikusa ellen. A honvédelmi miniszter azért tett feljelentést, mert felmerült a gyanú, hogy korábban Vadai honvédelmi államtitkárként milliókért bízott meg honlapszerkesztéssel és PR-feladatokkal két külsős vállalkozást, miközben ez – a HM belső szabályzata szerint – a tárca kommunikációs főosztályának feladata lett volna.

2014.03.17. 10:55


Forrás:deres.tv
Tovább a cikkre »