Korrupció a DK fővárosában: nyomozás indult a Mi Hazánk feljelentésére

Korrupció a DK fővárosában: nyomozás indult a Mi Hazánk feljelentésére

A Fidesz helyettes államtitkárrá léptette elő a Mi Hazánk által leleplezett és feljelentett újbudai önkormányzati cégvezetőt, aki fizetésének ötszörösét utalta ki magának különböző trükkökkel, a nyomozás elrendelésére azonban december óta várunk. Viszont az ügyészség elrendelte a nyomozást egy novemberi feljelentésem nyomán ugyanúgy Újbudán egy másik korrupciós ügyben, mely viszont a DK vezette szivárványkoalíciót érinti – árulta el Novák Előd önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke, bemutatva a pikáns ügyet és bűnjeleket.

Novák Előd mai sajtótájékoztatóján elmondta: bár a feljelentésemet a rendőrség első fokon elutasította, végül az ügyészség törvénytelennek minősítette a nyomozás megtagadását a hűtlen kezelés bűntette ügyében, így talán végre következménye is lehet a politikusbűnözésnek, bár nem volna példátlan: a Mi Hazánk zászlóbontása után Dúró Dóra feljelentése alapján ítéltek el jogerősen egy fideszes önkormányzati képviselőt, akit joggal nevezhetünk fehérgalléros cigánybűnözőnek is.

Ami a most indult nyomozás okát illeti: a DK fővárosának minősülő Újbuda önkormányzatában képesek voltak még a veszélyhelyzetben kapott többletjogokat is visszaélésekre felhasználni, ugyanis az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból vásárolták mintegy 14 millió forintért, túlárazottan a silány termékeket az önkormányzat drágán árult élelmiszercsomagjába. A megrendelés visszaigazolása szerint a 15 millió forintos közbeszerzési értékhatárt is meghaladta a nagybevásárlás, de aztán néhány tételt visszamondva letornázták 14 millió forint alá a beszerzést, de így sem kértek be árajánlatokat, az MSZP-s vállalkozás horror árakat számlázhatott. Ráadásul a 16 termékből csak 2 magyar, még a kenyér és a tej is külföldi. Nem csoda, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru tonnaszámra, a 3 ezer csomagból pusztán 43 db-ot tudtak eladni.

A veszélyhelyzeti korrupcióra a DK alpolgármesterének, Bakai-Nagy Zitának a nyomására került sor, ő utasította az önkormányzat üzemeltető cégének vezetőjét, hogy versenyeztetés helyett kifejezetten az MSZP helyi elnökségi tagja és 2019-es képviselőjelöltje, Baráz András által vezetett, nem is újbudai Ázsia Boltból vásárolják a túlárazott termékeket. Novák Előd kérdése nyomán ezt az önkormányzati cégvezető jegyzőkönyvbe foglalva árulta el. Tehát Gyurcsányék képesek a veszélyhelyzetben is megragadni a korrupciós lehetőséget az ország ötödik legnagyobb önkormányzatában, mely a DK fővárosának, illetve aranytojást tojó tyúkjának is tekinthető.

Hírdetés

A lakosoknak 5300 forintért árult, silány minőségű egységcsomagot egy felháborodott állampolgár vitte a Mi Hazánk Mozgalom önkormányzati képviselőjének. Ha nem volna elég a közel 14 milliós termékvásárlás, 381 ezer Ft-ot szállítási díjként is kifizettek, illetve a 9 ezer reklámzacskóért 405 ezer forintot sem szégyelltek kiszámlázni. Normális esetben ilyen nagy tételekre mennyiségi kedvezményt adnak, de még anélkül is bármely áruházban olcsóbban lehet megvenni ezeket a termékeket.

A 6000 liter túlárazottan megvásárolt tejből 161 dobozt selejtezni kellett, a kárt nem térítette meg a bolt, illetve a szállító. A tejhez hasonlóan külföldi termék az a kenyér, melyből szintén 6000-et vásároltak 480 forintos horroráron – kb. 200 forintért kapható ilyen a boltokban. 1 kg-osnak számlázták, valójában csak 750 gramm. Immár 8 hónapja lejárt a szavatossága, de szinte ugyanolyan puha, képzelhetjük, miből készült… Kenhető rá ún. „Különleges marhavagdalt” Csehországból, hústartalma a 35%-ot sem éri el.

A rizst tonnaszámra kilogrammonként 565 forintért (tehát a piaci árhoz képest kb. 200 forintos felárral) számlázta az önkormányzatnak az MSZP-s cég, a cukrot kilogrammonként 300 forintért – ilyen drágán sehol nem kapható. Vettek még 9000 vietnámi levesport és hasonló egészségtelen élelmiszereket is, hogy aztán a bajba jutott embereknek 5300 forintért árulják, persze a kutyának se kellettek az Ázsia Boltjuk által forgalmazott termékek, ezért maradt az önkormányzat nyakán a 3 ezer csomagból 2957, illetve végül Újbuda jótékonysági alapítványával vásároltatták fel az MSZP-s bolt eladhatatlan termékeit.

Ugyanis az eladásra tervezett egységcsomagok kudarca után nyáron elkezdték ingyen osztogatni, illetve mivel így sem tudtak megszabadulni a lejáró szavatosságú termékektől, ősszel átadták az önkormányzat jótékonysági közalapítványának, mely a kétharmadát (9 millió forintot) kifizette. Így azonban a rászorulók a szokásos anyagi támogatás helyett az MSZP-s Ázsia Bolt szemetét kapják, a költségeket pedig áttételesen ugyanúgy az önkormányzat állja, illetve sok millió forintnyi pénzadomány érkezett az újbudaiaktól a közalapítványhoz (Novák Előd is befizette egyhavi tiszteletdíját), melyeket így jórészt az MSZP-s vállalkozásnak játszottak át. Az önkormányzati közalapítvány kuratóriumában a Fidesznek több helyet is biztosított a DK-s vezetés, míg a Mi Hazánknak egyet sem, megakadályozva az iratbetekintésüket Novák Előd többszöri képviselői tiltakozása ellenére is, ráadásul a Fidesz képviselői nem fizettek be semmilyen szolidaritási támogatást az önkormányzati közalapítványnak. Így működik a veszélyhelyzeti korrupció a DK fellegvárában, ami miatt a Mi Hazánk Mozgalom feljelentést tett, és bár a rendőrség először megtagadta, végül mégis nyomozás indulhat.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »