Korrektnek mondható büntetést kapott egy rendőrre támadó borsodi bozótvágós

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt folytatott nyomozást – közölték a honlapjukon.

A megalapozott gyanú szerint 2018. július 25. napján egy borsodi kisvárosban a rendőr szabálysértési bírságot szabott ki egy kutyatulajdonossal szemben az ebrendészeti előírások megsértése miatt. A kutya gazdájának ittas állapotban lévő élettársa hangosan kiabálva életveszélyesen megfenyegette a rendőrt, majd egy bozótvágóval hadonászva elindult felé. A rendőr felszólította az elkövetőt cselekménye abbahagyására, majd a nála lévő gumibottal a továbbra is ellenszegülő gyanúsított karjára ütött, és az ezt követően is ellenállást tanúsító elkövetőt testi kényszert alkalmazva megbilincselte.

Hírdetés

A férfi az előállítás közben a rendőr zászlóst és a vele lévő rendőr hallgatókat kiabálva, számos alkalommal, trágár szavakkal illette és fenyegette.

Az ügyészség 2018. július 25. napján gyanúsítottként hallgatta ki az elkövetőt, aki panasszal élt a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen. Az ügyészség indítványára a Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája a bűnismétlés valamint a szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség a férfit 2018. augusztus 8-án bíróság elé állította, és indítványozta, hogy a bíróság mondja ki bűnösnek mindkét terhére rótt bűncselekményben, valamint ítélje börtön fokozatú szabadságvesztés büntetésre és közügyektől eltiltás mellékbüntetésre. A Szerencsi Járásbíróság az ügyészi indítványnak megfelelő döntést hozott az ügyben, amelyet a tárgyaláson jelen lévő ügyész tudomásul vett. A kiszabott 4 év szabadságvesztés büntetés mértékére figyelemmel az ügyészség indokoltnak tartotta a terhelt letartóztatásának fenntartását, amely indítvánnyal a bíróság egyezően döntött.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »