Körözték a Fülöp-szigeteken lelőtt magyar férfit?

A legkeresettebb magyar bűnözők között szerepelt az a magyar férfi, akit a Fülöp-szigeteken lőtt agyon egyik szomszédja – írja a Bors. Információik szerint a 37 éves M. Dániel korábban benzinkutasként dolgozott egy budai kútnál, ám belekeveredett egy kábítószeres ügybe.

„Ügyét az érdi rendőrök vizsgálták, majd az ügyészségi vádemelés után a Fővárosi Törvényszéken tárgyalták. Mindez 2013 szeptemberében történt. Dánielnek ekkor veszett nyoma” – olvasható a Bors cikkében. Úgy tudják, a férfi ellen elfogatóparancsot adott ki a bíróság büntetés-végrehajtási csoportja.

A Blikk eközben – a magyar férfi családjának ügyvédére hivatkozva – arról számolt be, hogy a holttestet hamvasztani fogják, a hamvak pedig M. Dániel menyasszonyához kerülnek majd. Az elkövető és ügyvédje kérvényezte az óvadék ellenében való távozás lehetőségét, amit pénteken tárgyalnak majd – teszik hozzá.

Hírdetés

A lap a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól úgy tudja, a magyar pár legálisan tartózkodott a Fülöp-szigeteken.

Figyeli az eljárást a külügy

Mi is beszámoltunk arról, hogy a magyar férfit szilveszterkor lőtte le szomszédja a Fülöp-szigeteken. M. Dániel azt kérte lakókomplexumának biztonsági őreitől, hogy mondják meg szomszédjának, Lucindo Limnek, hogy fejezze be a tűzijátékozást, mert aludni szeretne. Lim állítólag ebbe beleegyezett, de ahogy a biztonsági őr visszament a helyére, kiabálást hallott. Ekkor pillantotta meg Limet, aki fegyverrel a kezében állt. A biztonsági őr elvette tőle, és visszatért dolgára.

A férfit menyasszonya, S. Réka találta meg hajnali háromkor. Ekkor ment csak ki a rendőrség, és kiderült, hogy a férfit lelőtték.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium figyeli és ellenőrzi az ügyben indult eljárást – tájékoztatta az MNO-t a szaktárca sajtóosztálya. Felajánlották segítségüket M. Dániel holttestének hazaszállításában, erről azonban a család egyelőre nem döntött.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »