Koronavírusos lett egy magyar család, külföldön is jártak

Koronavírusos lett egy magyar család, külföldön is jártak

Egy ötfős család fertőződött meg koronavírussal a Baranya megyei Mecseknádasdon.

Már a külföldi nyaralás előtt is hordozhatta a vírust a család legidősebb tagja, akit azóta kórházba kellett vinni. Nála jelentkeztek elsőként a fertőzés tünetei. A család többi tagjánál is pozitív lett a teszt, de ők tünetmentesek, így házi karanténban vannak – írta az atv.hu.

A polgármester azonnali járványügyi intézkedéseket vezetett be a faluban, így például elmarad az augusztus 20-i búcsú. Kraszné Auth Szilvia az első megbetegedést követően – óvintézkedésként – azonnal lezárta az idősek otthonát és megtiltotta a látogatást, ott egyelőre nincs fertőzött. Kötelezővé tették a maszk hordását közintézményekben, üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön, és figyelmeztettek a 1,5 méteres távolságtartásra.

Hírdetés

A szomszédos Hidas települést is érintheti a járvány, ugyanis Mecseknádasddal közös közleményükből kiderül, az összes önkormányzati szervezésű rendezvényt lemondták az egész 2020-as évre.

Már értesítették a kontaktkutatás során a hatóságok látókörébe került embereket, de a község honlapján mindenkit felszólítottak, hogy ha valaki nem is kapott értesítést, de tudja, hogy érintkezett valamelyik fertőzött emberrel és tünetei jelentkeznek, forduljon a háziorvosához.

Az ATV Híradója úgy tudja, Horvátországban nyaralt a család, de nem ott fertőződött meg.

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »