Koronavírus – vasárnapi szűrőtesztelés Losoncon

Koronavírus – vasárnapi szűrőtesztelés Losoncon

A hétvége második napján, vasárnap is a legteljesebb nyugalom jellemezte a szűrőtesztelést Losoncon. Ehhez az egyre hosszabb időre előbukkanó napsugár is hozzájárult. Az utcák néptelenek voltak, a járókelők többsége tesztelésre indult vagy onnan távozott.

Losoncon 16 tesztelő pont áll a lakosok rendelkezésére, amelyeken 112 munkatárs  biztosítja a lebonyolítást. Vannak közöttük egészségügyi dolgozók, adminisztratív munkaerők, katonák, állami és városi rendőrök, koordinátorok és válságstáb tagjai is. Nem változtak az időpontok sem. Az utolsó mintavétel minden helyszínen 19:44 órakor lesz, közben két szünetet tartanak 12:00 és 12:45 valamint 17:00 és 17:45 óra között.

A szombathoz képest annyi a változás, hogy több helyszínen előzetes regisztráció nélkül is fogadják a tesztelés iránt érdeklődő lakosokat. „Bejegyezzük őket“, s mehetnek a tesztelésre – jegyezték meg a  színhelyek munkatársai.

Hírdetés

A Körkép.sk által délelőtt meglátogatott helyszíneken csaknem kivétel nélkül arról tájékoztattak, hogy a szombatihoz képest csökkent az érdeklődők száma. Ezt ottlétünkor több helyen is tapasztaltuk, a tesztelő személyzetnek éppen  nem volt mit csinálnia.

A Városi Rádió délelőtt is tájékoztatta a lakosokat a lehetőségekről, az elérhető telefonszámokról, biztatva a részvételre azokat is, akik eddig távolmaradtak.

Mint azt portálunk tegnapi összefoglalójában is olvashatták Losonc egyelőre jól áll a pozitív esetek tekintetében. A városban szombaton 14.00 óráig 2711 személy vett részt a tesztelésen, közöttük csak 8 volt pozitív. Este 20.00-ig a tesztelők száma 4731-re emelkedett, a pozitív eseteket száma pedig 16-ra. Arról, hogy  hányan voltak a környező településekről  eddig nem készült kimutatás.

Puntigán József


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »