Koronavírus – változott egy szabályozás

Koronavírus – változott egy szabályozás

A MOHOSZ javaslatára a Nemzeti Népegészségügyi Központ módosította a csónakos horgászatra vonatkozó álláspontját.

Az Operatív Törzs Ügyeleti Központ átirata és a Nemzeti Népegészségügyi Központ december 1-től hatályos eljárásrendje alapján a közös háztartásban (egy családban) élő horgászok maszk nélkül, a nem közös háztartásban élő horgászok a MOHOSZ által előírt 3 méteres védőtávolság betartásával szintén maszk nélkül, a nem közös háztartásban élő horgászok az előírt 1,5 méteres védőtávolság betartásával maszkban horgászhatnak – írja a Hirbalaton.hu.

Hírdetés

Nem változtak az éjszakai horgászatra vonatkozó rendelkezések. Este 8 óra és reggel 5 óra között a horgászat általánosan nem engedélyezett, abban az esetben is, ha alakinek saját, vízparti területén hódolna szenvedélyének. A MOHOSZ ajánlása alapján a horgászvizek üzemeltetőinek javasolt az este 7 órai zárás, a horgászoknak pedig a horgászat kellő időben történő befejezése annak érdekében, hogy a kijárási tilalom kezdetéig biztonsággal hazaérhessenek.

A MOHOSZ felhívja a horgászok figyelmét, hogy a halőrök az aktuális védelmi, járványügyi jogszabályi rendelkezések megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni kötelesek.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »