Koronavírus: újabb magyarországi fertőzöttről jött hír

Koronavírus: újabb magyarországi fertőzöttről jött hír

Csütörtök éjjel, éjfél előtt került ki egy közlemény a kormányzati koronavírus-tájékoztatási portálra arról, hogy egy negyedik fertőzött is van Magyarországon.

Az egyik, már korábban karanténba helyezett iráni diák szintén iráni barátnőjéről van szó. Korábban már őt is a Szent László Kórházba vitték, eddig izolációs kórteremben volt. Zajlik a kapcsolataik feltérképezése.

Csütörtök este nyolckor jött hír a harmadik magyarországi fertőzöttről, ő beteg. A debreceni férfi Milánóban dolgozik, rendszeresen ingázik a két város között.

Hírdetés

Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

A kormányzati portál adatai szerint egyébként nemcsak a fertőzöttek száma nőtt háromról négyre, de a karanténban lévők száma is emelkedett az operatív törzs délutáni tájékoztatása óta 24-ről 40-re. A mintavételek száma 269. A korábbi két fertőzött két iráni diák, a budapest Semmelweis, illetve a gödöllői Szent István Egyetem hallgatója, akik február 22-én érkeztek Magyarországra.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »