Koronavírus – Szívszorító segélykiáltást küldtek a kardiológiai intézet egészségügyisei

Koronavírus – Szívszorító segélykiáltást küldtek a kardiológiai intézet egészségügyisei

Fogytán a türelem, a járvány első hulláma idején tapasztalt támogatást kérik az egészségügyi dolgozók.

“Nem kertelünk, mélyen meg vagyunk döbbenve. Míg a járvány első hulláma alatt felfoghatatlan támogatást kaptunk a magyar társadalomtól, most a második hullám elején agresszióval és méltatlan kritikákkal, számonkérésekkel találkozunk” – áll a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Facebook-oldalán.

Hírdetés

Mint írják, rendőrségi feljelentést is kellett tenniük, mert egy bent fekvő gyermek édesapja nem volt hajlandó megállni a járvány megfékezése céljából felállított szűrési ponton. Az ott dolgozók hiába mondták neki, hogy látogatási tilalom van érvényben, a férfi félrelökte a biztonsági őrt, majd berohant az épületbe, és meg sem állt a Gyermekszív Központ második emeletéig. A biztonsági őr itt utolérte, és felszólította, hogy tegyen eleget az Intézet Covid-19 protokolljában előírt szűrési kötelezettségének és vegye fel az ingyenesen biztosított szájmaszkot. Erre sem volt hajlandó, sőt, megütötte a szolgálatot teljesítő őrt.

“Az elmúlt napokban nem ez volt az egyetlen fájó történés, több kritika ért minket a járványügyi helyzet miatt bevezetett eljárásrendjeinkért. Higgyétek el, minden intézkedésünk a nálunk gyógyulók és gyógyítók érdekét védik. Az emberi életnél nincs fontosabb, a járvány második hulláma minket sem kerül el, a szív-és érrendszeri megbetegedéssel küzdők pedig a legveszélyeztetettebbek. Mi szívvel dolgozunk!” – áll a közleményben, amelynek a végén az intézet dolgozói azt kérik, hogy a járvány második hulláma idején ne etessék vagy szépítsék őket, mint az első idején, elég, ha szeretik őket: “Egy jó szó, egy pozitív történet erőt adhat nekünk. Mert nekünk is van szívünk, és lelkünk is.”


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »