Koronavírus – Országos tesztelés Losoncon: nincs várakozási idő, időről-időre eleredő eső

Koronavírus – Országos tesztelés Losoncon: nincs várakozási idő, időről-időre eleredő eső

A rendőrautók folyamatosan járják az város utcáit, a közbiztonság alkalmazottjai ellenőrzik a helyszíneket, de egyelőre minden rendben folyik.

Valamennyi tesztelési ponton arról tájékoztattak, hogy a lakosok az előzetes regisztráció szerint érkeznek, nincs tolongás, a tesztelési eredményre 5-10 percet kell várni. Ezt magam is így tapasztaltam. A tesztelést végzők nagyon kedvesek voltak, a novemberi teszteléshez viszonyítva minden gördülékenyebb volt.

Az eredményt nem a megszokott ké bizonylaton, hanem egy valószínűleg a Városi Hivatal által nyomtatott formanyomtatványon kapják meg a letesztelt lakosok. Ezen az eredményen kívül a személyi adatok, a helyszín, időpont, az illetékes munkatárs alaáírás és egy pecsét kerül. A hátlapon pedig egy tájékoztató olvasható arról, hogy mit kell tenni annak akinél poztitív eredményt mutattak ki illetve a vele egy háztartásban élő személyeknek.

 

Hírdetés

Regisztráció nélkül két helyszínen fogadtak/fogadnak lakosokat, a Városháza épületében és az eredetileg is ilyen értelemben kialakított helyszínen az Egészségügyi Középiskolában. A hétközben működő mobil tesztelő helyszíneken viszont nincs tesztelés, de úgy tűnik nem is lesz szükség rá.

A tesztelés feltételeit a Városi Rádióban is többször elolvasták, hangsúlyozva, hogy Városi Hivatal által megadott telefonszámok (0908 992 782, 0907 343 098,  0907 832 836) ma és holnap is élők és elérhetőek lesznek.

A tesztelés eredményeiről, „statisztikai”  viszont nem kaptam információkat, s eddig a Losonci Városi Hivatal  sem tett közzé ezzel összefüggő adatokat.

Puntigán József


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »