Koronavírus – Országos szűrőtesztelés: Komáromban legfeljebb negyed óra a várakozási idő

Koronavírus – Országos szűrőtesztelés: Komáromban legfeljebb negyed óra a várakozási idő

Január 27-től már csak negatív teszt ellenében lehet elhagyni az otthonunkat, munkába sem mehetünk a negatív tesztet igazoló covid-tanúsítvány nélkül, ez vonatkozik a természetjárásra is, de csak az aktív korúak (15-65 évesek) körében. A kijárási tilalom február 7-ig lesz érvényben, ez a határidő csak akkor hozhatóbb előrébb, ha valamilyen csoda folytán (nem a halálozások megugrása árán) a kórházban ápoltak száma a jelenlegi közel 3300-ról 2500-ra csökkenne.

A most zajló szűrés 9 napig tart, de persze, a legtöbb településen a tesztnagyüzemet a hétvégére időzítették.

Komáromban 17 helyszínen folyik tesztelés . A várakozási idő a város legutóbbi közlése szerint 0-25 perc, de ez folyamatosan változhat:

Hírdetés

Dunaszerdahelyen csak szombaton tesztelnek. A Dunaszerdahelyi járásban egyébként az elmúlt héten jelentősen megugrott az új fertőzöttek száma, országos szinten a 14-napos incidencia szint (átlagos új fertőzöttszám 100 ezer lakosra) a harmadik legrosszabb volt pénteken.

Kassán szombaton és vasárnap 77  mintavételi helyszínen végzik a tesztelést, a városban több mint 100 tesztcsapat dolgozik. A helyszíneket a korona.kosice.sk honlapon tekinthető meg.

Nyitrán a rendkívül súlyos járványhelyztre való tekintettel már harmadik hete tesztelik a lakosságot. Az eheti adatok szerint jelentősen csökkent a pozitív tesztek aránya (0,72 százalékra a két héttel ezelőtti 2,79 százalékról).

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »