Koronavírus okozta tüdõgyulladás megelõzése

Fontos dolgot szeretnék megosztani: Ismeretes, hogy a koronavírus fertőzés legveszélyesebb szövődménye a tüdőgyulladás.

Ez nagy mértékben megelőzhető nagy adag aszkorbinsavval, ami azonos a C vitaminnal. Kérném, hogy az alábbiakat mondják meg idősebb, Internetet nem használó testvéreinknek is, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

A járvány kiindulásaként, és gócpontjaként ismert Wuhan tartományban levő Zhongnan Kórház kutatói ZhiYong Peng vezetésével súlyos állapotban levő koronavírus okozta tüdőgyulladásos betegeket kezeltek nagy adagú C-vitamin infúzióval. Igen jó, és biztató eredményeket értek el evvel a módszerrel. Mint ismeretes, a C-vitamin nemcsak antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hanem súlyos fertőzések esetén a napi szükségletet jóval meghaladó mennyiségben sokszor még akkor is segít leküzdeni a betegséget, mikor már az egyéb kezelések csődöt mondanak. Vírusos tüdőgyulladás esetén a neutrofil granulociták (ezek teszik ki a fehérvérsejtek legnagyobb részét) olyan mértékben elárasztják a tüdőhólyagocskák hajszálereit, hogy azok eltömődnek. Így nagyon lecsökken a légcsere, és emiatt légszomj alakul ki. Ezt eddig csak oxigénnel, és lélegeztetőgépekkel tudták csupán kezelni. A kínai kutatók szerint a C-vitamin ezt a folyamatot képes hatékonyan megakadályozni. Ehhez a betegeknek óránként 1 gramm C-vitamin oldatot adtak be folyamatosan infúzióban, ami napi 24 grammot jelentett. Ezt egy hétig alkalmazták.

Most lássuk, hogy mik a koronavírus fertőzés tünetei, és miben különböznek a hasonló lefolyású influenzától? Az influenza lappangási ideje a fertőzés kezdetétől számítva néhány órától két napig terjed, ez alatt teljesen tünetmentes, majd hirtelen felszökő magas láz, hidegrázás, erős fejfájás alakul ki, amihez a szemgolyó mögötti fájdalom társulhat. Torokkaparás, majd eleinte száraz köhögés, ami később állandóvá válik, és váladék is ürül. A láz 2-3 nap múlva megszűnik, de a lábadozás még legalább egy hétig is eltart. A koronavírus lappangási ideje 5-14 nap, azonban ennek már vannak előjelei. A magas láz itt is hirtelen jelenik meg, és napokig tart, de előtte – az influenzától eltérően – ezt 3-4 napig tartó torokfájás előzi meg. A láz jelentkezése után száraz, inproduktív köhögés következik. A láz elmúltával azonban nemhogy javulás következne be, hanem a közérzet tovább romlik. Később légzési nehézség, légszomj jelentkezik, mintha víz alá kerülne az ember.

Ha azonban a C vitamin adagolását a betegség tüneteinek megjelenése után – vagyis a láz jelentkezésekor – azonnal elkezdjük – tehát nem várjuk meg a tüdőgyulladás kifejlődését – akkor a szájon át szedett C vitamin is hatásos védelmet nyújthat. Ennek protokollja a következő, tehát így kell csinálni: 2 liter vízben, vagy teában elkeverünk, feloldunk 25 gramm (ha nincs mérlegünk, ez kb. egy féldecis pálinkáspohár fele) C vitamin port, és ezt isszuk mindig megmelegítve, egész napra egyenletesen elosztva. Ez másfél-két decilitert jelent két óránként folyamatosan. Fontos, hogy a megfelelő aszkorbinsav szint fenntartása érdekében az adagolást éjszaka is folytatni kell, amikor felébredünk (ami amúgy is bekövetkezik a szűnni nem akaró köhögés miatt). Ezt egy hétig kell folytatni. A C vitamin szükséglet tehát egy felnőtt esetében kb. 200 gramm a kúra alatt, ami több, mint 200 szorosan haladja meg a napi szükségletet. Az így elkészített oldat meglehetősen savanyú, de ez ne rettentsen el senkit az alkalmazásától. C vitamin port be lehet szerezni patikákban, drogériákban, bioboltokban, borászatoknál, vegyszerboltokban. Fontos dolog megjegyezni, hogy a C vitaminnal ugyanúgy megelőzhető az influenza szövődményeként fellépő tüdőgyulladás is.
A C vitamin ilyen felhasználása nem új keletű: évtizedek óta használják krízisállapotokban. Az adagolást addig lehet növelni, amíg enyhe, és ártalmatlan hasmenés nem jelentkezik, ezután az adagolást némileg csökkenteni kell, amíg a hasmenés meg nem szűnik. Minél súlyosabb a betegség, annál nagyobb adagot igényel a szervezet. Szélsőséges esetben (pl. vérmérgezéskor) ez akár napi 200 grammra is felmehet, anélkül, hogy hasmenés jelentkezne. Ugyanazon személy egészséges állapotban már kevesebb, mint 10 grammtól is hasmenést kaphat.

Talán kevesen ismerik, hogy a C vitamint a legtöbb állat – növényevők, és ragadozók egyaránt – elő tudja állítani a szervezetében. Csak az ember, és néhány állat (pl. tengerimalac, fecske, denevér) nem képes erre. De a genetikai kutatások feltárták, hogy hajdanán az ember is képes volt erre: a májban, és a vesében termelődött ez az anyag, de egy genetikai mutáció miatt ezt a képességét az ember elvesztette. Ugyanis az az enzim rendszer, ami ezt termelte, az embernél is megvan, csak az egyik láncszem hibás, működésképtelen. Ha megvizsgáljuk, hogy az állatok átlagosan mennyi C vitamint termelnek naponta, és ezt átszámoljuk emberre, akkor napi 1-10 gramm (átlagosan napi 2-4 gramm) jönne ki. Így már érthető Szentgyörgyi Albert ajánlása, hogy a C vitaminnak minden háztartásban ott lenne a helye a konyhában, a liszt, a só, és a cukor között…

Hírdetés

E sorok írója, felesége és egy barátom több, mint egy hónapja megbetegedtünk influenzában. A tünetek hasonlítottak a koronavírus fertőzésre: a láz felszökését napokig tartó torokfájás előzte meg. Mindhárman a fentebb leírt C vitamin kúrát tartottuk azonnal a láz kezdetétől egy hétig, eredményesen.

A múlt héten a kínai kormány hivatalosan is bejelentette, hogy a koronavírus fertőzés nagy dózisú intravénás C vitaminnal kezelhető. Érdekes módon ez a hír a legtöbb esetben nem jutott el az európai döntéshozókhoz, sem az egészségügyhöz. Sőt, ha az Interneten angolul rákeresünk, a legtöbb találatot a C vitamin hatástalanságáról kapjuk koronavírus esetében, jobb esetben vitaminszükségletet kielégítő mennyiségeket ajánlanak. Magyarországon is csak tegnap jelent meg a hír a kínai bejelentésről.

Ezt a járványt nem vitás, hogy a globalizmus, és a repülőgép forgalom okozták, mert különben elszigetelt maradt volna. Mivel szinte majdnem mindent Kínában gyártanak, a fertőzést így automatikusan széthurcolták világszerte.

A riogatás, a vészhelyzet kihirdetése miatti pánikhangulat e világ sajátossága. De mi keresztények, amellett, hogy be kell tartanunk az állami előírásokat, korlátozásokat (lehet, hogy még a szentmiséket is be fogják tiltani*) Jézusra kell, hogy figyeljünk! Ő számtalanszor elmondta, hogy ne féljetek! E világ urai sokszor a félelemkeltéssel próbálják meg hatalmukat megszilárdítani, de Jézus mentalitása egészen más. Ő igazán a javunkat akarja, ezért teljesen bízzuk rá magunkat, családunkat, országunkat!

Varga András
vegyész
(kántor)

* ez bekövetkezik: márc. 22-vel (az MKPK III. 17-i határozata)


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »