Koronavírus Magyarországon: a tisztifőorvos is megszólalt

Az új koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált két iráni diáknál is haladéktalanul megindult a járványügyi vizsgálat és a kontaktuskutatás – közölte szerda este az országos tisztifőorvos.

Müller Cecília megismételte, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban.

A diákok nagy valószínűséggel Iránban fertőződtek meg. Kikérdezésük folyamatban van.

Hírdetés

A gyűjtött adatok alapján a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai irányításával a járványügyi hatóság népegészségügyi szakemberei „feltérképezik a szoros kontaktusban lévő” embereket – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kontaktuskutatást mind a hallgatók lakókörnyezetében, mind az általuk látogatott felsőoktatási intézményekben elvégzik. (Úgy tudni, hogy az egyik, a Semmelweis Egyetemen gyógyszerészetet tanuló diák az intézmény utasításaival ellentétben bejárt a gyakorlatokra.)

Zajlik a Csehországban diagnosztizált amerikai diáklányok megbetegedésével kapcsolatos járványügyi vizsgálat is. Mindkét ügyben az operatív törzs csütörtöki tájékoztatóján közlik a friss fejleményeket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »