Koronavírus Magyarországon: 1 198 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 118 beteg

Koronavírus Magyarországon: 1 198 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 118 beteg

Elhunyt 118 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 8 951 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 126 482 fő, az aktív fertőzöttek száma 179 929 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 20%-a, a gyógyultak 20%-a budapesti. 6 003 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 468-an vannak lélegeztetőgépen.

A portál kiemeli, hogy a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések január 11-ig vannak érvényben Magyarországon – ez érvényes az este 8 órától reggel óráig tartó kijárási tilalomra is, ami alól Szilveszter napja sem lesz kivétel.

Az egészségügyi védekezés fenntartása érdekében a magyar kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget  és felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező repülőjáratokat is.

Hírdetés

Szombaton Magyarországra is megkérdezett az első  vakcina-szállítmány, Szlovákiához hasonlóan az anyaországban is elsőként az egészségügyi dolgozók oltása kezdődik meg.

Az első vakcinaszállítmányt a következő hetekben újabbak követik majd, és azokkal egy ütemben folytatódik több héten át az egészségügyi dolgozók beoltása. 2021 első felében várhatóan újabb vakcinák kaphatják meg a gyógyszerészeti hatóságok engedélyét, és akkor Magyarországra további vakcinák is érkezhetnek, amelyekkel megkezdődhet a lakosság tömeges oltása.

Már több mint 300 ezren regisztráltak védőoltásra a https://vakcinainfo.gov.hu/ honlapon. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »