Koronavírus – Elszigeteltek és megfigyelnek egy bodzafordulói családot

Koronavírus - Elszigeteltek és megfigyelnek egy bodzafordulói családotMegfigyelés alatt tartják a hatóságok Bodzafordulón azt a családot, mely a múlt héten tért vissza Olaszországból. Bár nem mutatják betegség jeleit, a megelőző jellegű intézkedést a koronavírus terjedésének megakadályozása indokolja.

Az esetről beszámoló Agerpres hírügynökség szerint a háromtagú családot – egy gyermeket és szüleit – egy bodzafordulói lakásban tartják elkülönítve.

Hírdetés

Iulian-Constantin Todor prefektus hétfőn elmondta, az érintettek repülővel érkeztek haza február 20-án. Hozzáfűzte: pánikra nincs ok, a család tagjai nem mutatják betegség jeleit, ennek ellenére felkeresi őket a megyei közegészségügyi igazgatóság egy csapata, hogy alávessék őket a szükséges teszteknek. A kormánymegbízott beszámolt arról is: vasárnap este ülésezett a megyei katasztrófavédelmi bizottság, leszögezték a szükséges tennivalókat, amennyiben a megye területén gyanús eset jelenne meg, az illetékes hatóságoktól pedig azt kérték, azonosítsanak olyan helyiségeket, ahol szükség esetén karanténba helyezhetők a koronavírussal fertőzött személyek.

Ştefan Platon, Bodzaforduló polgármestere elismerte, nagyon sok helybéli dolgozik Olaszországban, ám zömük a déli országrészen él, melyet nem érintett a fertőzés. Megjegyezte, a település rendelkezik olyan ingatlanokkal – két kultúrház és egy sportterem – ahol megoldható a betegek elszigetelése. Ugyanakkor nyugalomra intette a lakosságot és arra kérte az embereket, rémhírek helyett kövessék és tartsák be a hatóságok ajánlásait.

Demeter Virág Katalin / Háromszék


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »