Koronavírus: Bunkerbe vonult az USA északi hadvezetése

Az USA északi parancsnoksága vezérkarát és a hozzátartozó személyzetet mélyen a föld alá küldte, ahol kivárják Covid-19 járványt alakulását.

Terrence O’Shaughnessy légierő vezetője irányítja az Egyesült Államok északi parancsnokságát, valamint az észak-amerikai légiközlekedési védelmi parancsnokságot – az Egyesült Államok és Kanada közötti együttes esetleges hadműveletet, amely az Észak-Amerika égboltját figyeli rakéta- és légi fenyegetésekkel kapcsolatban.

A hét elején O’Shaughnessy azt mondta az újságíróknak a Facebookon keresztül, hogy néhány “megfigyelő” csapata az állandó szolgálati helyükről a coloradói Peterson légierő támaszpontján lévő extavédett földalatti bunkerbe vonulnak.

NORAD & USNORTHCOM COVID-19 Townhall

Join us for a NORAD & USNORTHCOM townhall meeting via Facebook Live, Tuesday, 24 March at 2 p.m. MDT. Our Commander, General O’Shaughnessy; the Command Surgeon, Dr. (Captain) Kane; and our Command Senior Enlisted Leader, Sergeant Major McKenna, will answer questions and discuss our commands’ COVID-19 priorities: 1) protect our force and their families, 2) protect our readiness to defend the homelands, and 3) support our interagency partners addressing the crisis.Submit questions to: https://go.usa.gov/xdJ5F Click „Got a Questions”

Közzétette: U.S. Northern Command – 2020. március 23., hétfő

Hírdetés

Az egyik ilyen létesítmény a Cheyenne hegyi bunker-komplexum, amely alagutak sorozatát rajti 2000 méter hosszan, 610 méter vastag természetes gránit hegy alatt, és atombiztos páncélajtókkal, amelyek célja egy esetleges 30 megatonnás nukleáris robbanás elhárítása.

“A NORAD és a NORTHCOM elkötelezett parancsnoki és alkalmazotti állománya elhagyták otthonaikat, elbúcsúztak családjuktól és elszigetelődtek mindenkitől annak biztosítása érdekében, hogy minden nap őrködhessenek otthonunk védelmében” – mondta O’Shaughnessy.

Azt is elmondta, hogy a föld alá helyezett személyzet megosztja a bunkert a katonaság többi tagjával, ám „ neki nincs lehetősége eldönteni, ki mehet be oda”.

Egy másik csapatot nem megnevezett helyre küldtek, tette hozzá O’Shaughnessy.

Forrás: RT

Magyar Tudat Nemzeti Hírportál

The post Koronavírus: Bunkerbe vonult az USA északi hadvezetése appeared first on Magyar Tudat Nemzeti Hírportál.


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »